Uživo: Alba ublažio debakl, Varan se pridružio Ronaldu, Real vodi 3:1!

Izvor: Blic, 26.Feb.2013, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Alba ublažio debakl, Varan se pridružio Ronaldu, Real vodi 3:1!

Peti ovosezonski El klasiko daće odgovor na pitanje ko je prvi finalista Kupa kralja. U prvom meču u Madridu, Real i Barselona su remizirali 1:1, a dešavanja sa revanša na Nou Kampu možete pratiti uživo na Blicsport.rs.

Ni Real ni Barsa nisu blistali u poslednjim utakmicama, a posle polufinalnog revanša očekuje ih i prvenstveni, manje bitan duel u subotu od 16 časova.

Manje je važan, jer je šampionska trka u Primeri gotovo rešena, katalonska ekipa je verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novi prvak, dok je večerašnji ulog finale Kupa kralja. Biće to i novi okršaj Kristijana Ronalda i Lea Mesija, koji bi mogao da obori još jedan rekord.

Najbolji igrač Barselone preti da se izjednači sa Alferdom di Stefanom po broju golova u El klasiku - do sada je dao 17, jedan manje od legende Reala.

Vršilac dužnost trenera Barse Žordi Roura nije odustao od prakse da mrežu u Kupu čuva Pinto, a pored njega će još igrati Alveš, Pike, Pujol, Đordi Alba, Buskets, Ćavi, Fabregas, Pedro, Inijesta i Mesi.

Sa druge strane, Žoze Murinjo se opredelio da Real zaigra sa sledećih 11: Lopez, Ramos, Varan, Arbeloa, Koentrao, Ćabi Alonso, Kedira, Ozil, Di Marija, Ronaldo, Iguain.

Glavni sudija meča Undijano Maljenko dao je znak za početak meča.

Barsa je krenulo agresivno od samog početka i već u drugom minutu je imala odličnu šansu. Pedro je petljao po desnoj strani, uočio Mesija koji je primio loptu na rubu peterca i desnom nogom šutirao pored leve stative.

Nije se Real preterano isticao u ofanzivi sve do 13. minuta kada je Ronaldo na desnoj strani dobio loptu, Pike ga oborio klizećim startom, pa je sudija Maljenko sasvim opravdano pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo upravo Kristijano i poslao loptu u donji levi ugao za 1:0, čime je anulirao gol Barse u gostima, koja sada mora da juri rezultat. Već u narednom napadu Fabregas je pao u kaznenom prostoru rivala, ali nije bilo ni govora o penal.

Imao je Ronaldo još dva pokušaja posle vodećeg gola, ali je iz slobodnog udarca sa 30 metara poslao loptu visoko preko gola, da bi potom šutirao iako je mogao da proigra nekog od saigrača. Domaći fudbaleri za sada nemaju pravi odgovor na pritisak gostiju po većem delu terena, ali teško da će Murinjovi puleni moći do kraja da izdrže u tom ritmu.

U 27. minutu su Mesi i saigrači pleli oko kaznenog prostora Reala, da bi Inijesta sa leve strane krenuo u sredinu i gađao donji desni ugao, ali je lopta otišla pored stative.

Huk nezadovoljstva sa tribina obrušio se na teren u 33. minutu kada je došlo do kontakta između Ćabija Alonsa i Pedra u šesnaestercu gostiju, ali je sudija Maljenko ostao nem. Na meti igrača Barse našao i minut kasnije kada je zasmetao Mesiju u jednoj akciji, što je samo povećali njihovu nervozu.

Kao da je glavni sudija malo izgubio kontrolu nad dešavanjima na tereu, što je kulminiralo u 38. minutu - Inijesta je bežao čuvarima i našao se na travi, ali je lopta došla do Mesija, koji se spetljao i pogrešio, nakon čega je Maljenko dosudio slobodnjak zbog faula nad Inijestom. Prekid sa 20 metara skoro je izveo Argentinac i šutirao ispod živog žida, ali je lopta otišla tik pored leve stative.

Do kraja poluvremena došlo je do sukoba Albe i Ramosa posle kog je levi bek Barse ostao da leži iako su mnogi igrači krenuli na pauzu, čime je sudija Maljenko još više navukao gnev domaćih, jer nije pokazao ni žuti karton defanzivcu Reala.

Po povratku sa pauze prvi su zapretili gosti preko Koentraa, ali je portugalski bek loše šutirao, pravo u Pinta iz dobre prilike. Trgli su se i domaći igrači, krenuli u napade, a najopasnije je bilo posle udarca Busketsa koji je Lopez kratko odbio, a Arbeloa sprečio Fabregasa da zatrese mrežu.

Real je strpljivo čekao svoju priliku i dočekao je u 57. minutu. Kedira je dugom loptom pronašao Di Mariju koji je na levoj strani "izlomio" Pujola i bacio ga na kolena, Pinto je uspeo da mu nogom ukroti udarac, ali je lopta došla do Ronalda koji je imao vreme da se namesti i povisi na 2:0 za tajac na Nou Kampu.

Kada se očekivalo da Mesi i drugovi krenu u totalnu ofanzivu, presekao ih je novi gol u mreži Pinta. Posle kornera sa desne strane, junak prvog polufinala Rafael Varan je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu od prečku u metu za 3:0 i smrknuta lica protivničkih igrača na Nou Kampu kao retko kad do sada.

Čak je Murinjo skočio sa klupe da proslavi pogodak, Ronaldo nije skidao osmeh i rukama je pozivao navijače Reala na slavlje, jer je skoro nemoguće da ovakva Barsa može za 20 minuta da postigne četiri gola.

Barselona - Real Madrid 1:3 (0:1) - u toku

Stadion: Nou Kamp, sudija: Undijano Maljenko

Žuti kartoni: Pike, Pujol - Arbeloa

Strelci: Alba u 89. minutu za Barselonu, a Ronaldo u 13. i 57, i Varan u 68. za Real

Barselona: Pinto, Alveš, Pike, Pujol, Đordi Alba, Buskets, Ćavi (od 73. Alkantara), Fabregas (od 59. Vilja), Pedro (od 71. Teljo), Inijesta, Mesi.

Real: Lopez, Ramos, Varan, Arbeloa, Koentrao, Ćabi Alonso (od 84. Esijen), Kedira, Ozil (od 79. Pepe), Di Marija, Ronaldo, Iguain (od 71. Kaljehon).

Povezane vesti: Mesi preti da obori još jedan rekord, El klasiko daje finalistu Kupa kralja Ronaldo i Mesi u senci Varana, Francuz obeležio remi Reala i Barse u Kupu! Benzema: Nismo u svađi sa Murinjom Navijači Reala prkose Murinju: za njih je prvi Kaka, pa Ozil, a Modrić može i na tribine Realu malo i dva gola na Nou Kampu, Barsa uz ofsajd i penal do trijumfa!

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.