Izvor: MozzartSport.com, 05.Jul.2020, 13:56

Uzeli im titulu, mogu i Evropu

LASK mora da pobedi kako bi u poslednjem kolu šampionata osigurao grupnu fazu Lige Evrope, dok ga potencijalni poraz vodi u dodatno doigravanje

Vreme je za podvlačenje crte u Austriji. Salcburg je već odavno osvojio šampionsku titulu, Rapid je drugoplasiran i osigurao je kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je nepoznanica u plej-ofu jedino ko će do direktne ulaznice za Ligu Evrope...

Trenutno je najbliži LASK, postkoronarni gubitnik, koji je pre izbijanja pandemije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << globalne pošasti bio lider šampionata. A, onda, kiks koji je snove o tituli raspršio u paramparčad. Tim iz Linca uradio je nešto što je Austriji neoprostivo: držao je kolektivne treninge u doba korone, kada je to bilo strogo zabranjeno. Krili su se u Lincu, ali neko ih je ocinkario i Disciplinska komisija nije imala milosti: crno-belima je oduzeto šest bodova u ovoj i šest za narednu sezonu.

To je i te kako uticalo na ekipu, koja je loše nastavila prvenstvo i brzo je pala na četvrto mesto na tabeli, ali je uspela da se pribere da se vrati makar na treću poziciju. U međuvremenu, komisija je pomilovala LASK i vratila mu dva oduzeta boda, od poemnutih šest. Zlobnici bi rekli, tek pošto je Salcburg krunisan.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Onda je valjda jasno koliki motiv imaju danas momci Valerijena Ismaela u poslednjem kolu plej-ofa, pošto im u goste stiže Red Bul (17.00). LASK je trećeplasiran sa bodom, više od Volfzbergera, pa bi potencijalni poraz od Salcburga mogao da ga košta pozicije koja vodi u Evropu. Ove sezone rivali su se sastali četiri puta. U ligaškom delu takmičenja u Lincu je bilo 2:2, LASK je slavio u Salcburgu sa 3:2, da bi u okviru Kupa Red Bul pobedio minimalcem. Pre tri nedelje, u sklopu plej-ofa, Salcburg je trijumfovao kod kuće sa 3:1.

Volfzberger je domaćin Rapidu i u nekoj projekciji dovoljan mu je i bod kako bi izbegao dodatno doigravanje za plasman u kontinentalno takmičenje. Naravno, ono je malo verovatno, jer LASK ima za osam golova bolju gol-razliku, što znači da treba baš ubedljivo da izgubi od Salcburga, što nije toliko verovatno.

AUSTRIJA 1, PLEJ-OF - 32. KOLO

Nedelja

17.00: (4,30) LASK (4,00) Salcburg (1,75)

17.00: (2,05) Šturm (3,60) Hartberg (3,50)

17.00: (1,75) Volfzberger (3,90) Rapid (4,50)

*** kvote su podložne promenama





Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.