Užasan transparent navijača Zenita posvećen Malkomu

Izvor: RTS, 05.Avg.2019, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užasan transparent navijača Zenita posvećen Malkomu

Navijači Zenita iz Sankt Peterburga dočekali su novo pojačanje na sramotan način. Zenit je pre nekoliko dana završio transfer Malkoma iz Barselone, ali ovaj potez uprave nije naišao da odobravanje kod najvernijih pristalica.
Već na prvoj utakmici u novom klubu, brazislki fudbaler susreo se sa rasističkim uvredama i zvižducima na stadionu u Sankt Peterburgu.

"Čuvajte našu tradiciju i ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dovodite tamnopute igrače", stav je ultrasa Zenita, dok je druga poruka u ironičnom tonu glasila:
"Hvala upravi na poštovanju tradicije".
Šampion Rusije je na tom meču remizirao sa Krasnodarom 1:1, u četvrtom kolu tamošnje Premijer lige.
Navijačka grupa Landskrona, koja važi za najvatreniju, ima svoj manifest i poseban odeljak broj 12, pod nazivom "Zenit i tamnoputi igrači".
"Nismo rasisti i za nas je odsustvo tamnoputih igrača važna tradicija, predstavlja identitet kluba i ništa više. Mi, kao najseverniji klub od svih evropskih gradova, nikada mentalno nismo bili povezani sa Afrikom, kao što je to slučaj sa Južnom Amerikom, Australijom ili Okeanijom. Nemamo ništa protiv tih stanovnika ili drugih kontinenata, ali u isto vreme želimo igrače koji su bliski duhu Zenita. Od ključnog je značaja da Zenit zadrži sopstveni identitet i ne postane prosečan evropski klub sa standardnim brojem legionara", navodi se u manifestu.
Malkom je prošle nedelje stigao iz Barselone u transferu vrednom 40 miliona evra. Za Katalonce je po dolasku iz Bordoa odigrao veoma lošu sezonu, upisao samo 15 nastupa u domaćem šampionatu i postigao jedan pogodak.
Zbog incidenta koji se dogodio tokom susreta sa Krasnodarom, u kojem je brazilski napadač učestvovao od 71. minuta, pojavili su se navodi da uprava kluba razmišlja da ga proda već u januaru.
Osim njega, član Zenita je i desni bek Daglas Santos, koji je protiv Krasnodara postigao autogol.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.