Uvek ću biti Petriot – vreme je da krenem dalje

Izvor: B92, 11.Jan.2024, 22:42

"Uvek ću biti Petriot – vreme je da krenem dalje"

Trener Bil Beličik saopštio je da napušta Nju Ingland Petroitse posle 24 godine i šest šampionskih titula u NFL.

Beličik (71) je najzaslužniji za uspehe Petroitsa, sa kojima je od 2000. godine osvojio šest titula u saradnji sa kvoterbekom Tomom Brejdijem, devet AFC titula i još tri puta bio u finalu Superbola.

"Ovo je za mene dan zahvalnosti i slavlja. Sa toliko lepih uspomena mislim o Patriotsima. Uvek ću biti Petriot. Radujem se povratku, ali sada je vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da krenem dalje. Radujem se, uzbuđen sam zbog budućnosti", rekao je Beliček na konferenciji za novinare.

On je treći trener u istoriji NFL sa 300 pobeda u regularnom delu sezone, a ukupno je ostvario 333 pobeda i pretrpeo 178 poraza sa Petriotsima.

Međutim, Petriotsi su ovu sezonu završili sa četiri pobede i 13 poraza, što je najlošiji rezultat Beličeka u 29 sezona kao NFL trenera.

Beličik je zahvalio navijačima, ali i ljudima u klubu, posebno više od 1.000 igrača koje je trenirao u Nju Inglandu.

"Igrači dobijaju utakmice u NFL. Imao sam mnogo, mnogo sreće da treniram neke od najvećih igrača koji su igrali američki fudbal", naveo je Beličik.

Vlasnik Nju Ingland Petriotsa Robert Kraft nazvao je vezu sa Beličikom brakom na kome je trebalo raditi i koji se završio.

"Veoma sam ponosan što je naše partnerstvo trajalo 24 godine. Bil me je mnogo naučio tokom ovih godina i imali smo velika očekivanja za ono što smo mogli zajedno da ostvarimo. Mislim da smo jedini koji smo imali takva očekivanja i mislim da sa sigurnošću možemo reći da smo ih premašili", naveo je Kraft.

"Jesmo", rekao je Beličik, na šta je Kraft odgovorio: "Zahvaljujući tebi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.