Usvojeno – Linglong Superliga sa 20 klubova

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 15:04

Usvojeno – Linglong Superliga sa 20 klubova

Sednica Izvršnog odbora Fudbalskog Fudbalskog saveza Srbije održana je u Staroj Pazovi na kojoj je doneto nekoliko odluka.

Izvršni odbor usvojio je predlog Zajednice klubova Superlige i Prve lige da se za sledeću sezonu prošire na 20, odnosno 18 klubova.

Do kraja tekuće takmičarske sezone primeniće se pravilo koje podrazumeva pet izmena tokom utakmice (ostaje isti broj rezervi – 7), a sve u skladu sa odlukom Međunarodnog borda (IFAB) i privremenim amandmanom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Član 3. Pravila igre.

Novi član Odbora za hitna pitanja je Marko Pantelić, potpredsednik FSS.

Na predlog Komisije za ženski fudbal Ženska elitna liga proširena je sa osam na deset klubova, odnosno Prva liga sa deset na dvanaest.

Na predlog Komisije za razvoj fudbala i sportskog sektora FSS Omladinska i Kadetska liga Srbije brojaće u narednoj takmičarskoj sezoni 20 klubova, umesto 16 koliko ikh je do sada bilo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.