Uspeh za istoriju naše džu-džicu reprezentacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2022, 16:37

Uspeh za istoriju naše džu-džicu reprezentacije

Naša džu-džicu reprezentacija, osvojivši u borbama dve zlatne medalje, ostvarila je proteklog vikenda sjajan rezultat na Prvenstvu Evrope u izraelskom gradu Naharija. Do zlatnog odličja stigli su Novosađani Ivan Dela Kroće (do 69 kg) i Nikola Trajković (do 85 kg) iz Aleksinca.

Na evropskom šampionatu učetvovale su 23 nacionalne selekcije sa blizu 400 takmičara. Uspeh naše reprezentacije tim je veći jer su osvojena dva najsjajnija odličja od zvanično sedam takmičarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kategorija zastupljenih na proteklom šampionatu Starog kontinenta u Izraelu.

„S obzirom da je konkurencija bila žestoka, ovo je zaista izuzetan uspeh naše reprezentacije. Podsećam, na evropskom šampionatu u Izraelu učestvovalo je četvoro naših takmičara, a iz izraelske Naharije smo se vratili sa dva zlatna odličja, što smo samo mogli priželjkivati.

Ovaj rezultat je podstrek ne samo za naše reprezentativce, nego i za mene i trenera Dragana Trajkovića da još vrednije radimo i da u budućnosti obradujemo našu zemlju novim odličjima, pre svega sa međunarodne scene“ – kaže selektor naše džu-džicu reprezentacije Janoš Kopas.

Našoj najboljoj džu-džicu reprezentaciji u septembru u Banjaluci predstoji Balkanski šampionat, a u novembru Svetsko prvenstvo u Abu Dabiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.