Urugvaj dao četiri gola na debiju Marsela Bjelse

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 10:43

Urugvaj dao četiri gola na debiju Marsela Bjelse

Čuveni trener video nadmoć svog tima protiv Nikaragve u prijateljskoj utakmici

Za prvi put - vrlo dobro. Reprezentacija Urugvaja zabeležila je "četvorku" u prvoj utakmici pod komandom Argentinca Marsela Bjelse na selektorskoj poziciji u prijateljskoj utakmici protiv Nikaragve - 4:1.

Bez ikona tima Suareza i Kavanija, te udarnih snaga Arauha, Nunjeza i Valverdea, opet su Urugvajci lako izašli na kraj sa ispodprosečnom srednjeameričkom selekcijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Strelci golova bili su Matias Arezo (8), Rodrigo Salazar (37, 82) i Brajan Rodrigez (56), za lagan trijumf "Seleste".

Čast gostima sačuvao je Luis Fernando Koronel u nadokandi vremena.

Bjelsa, koji je sredinom maja postavljen na selektorsko mesto sa zadatkom da odvede tim na Mundijal u SAD, Kanadi i Meksiku 2026. godine, bio je zadovoljan viđenim od strane svog tima.

"Naša kolektivna igra je bila dobro organizovana, dinamična, brza, bilo je smisla u svakom pasu. Igra je bila bolja po krilima nego u sredini", rekao je nekadašnji trener brojnih klubova i svojevremeno selektor Argentine.

Urugvaj će narednu prijateljsku proveru imati protiv selekcije Kube.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.