Umesto Nacionalnog, obnova stadiona večitih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2016, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto Nacionalnog, obnova stadiona "večitih"

Država Srbija i Fudbalski savez Srbije najverovatnije odustaju od izgradnje Nacionalnog stadiona vrednog 150 miliona evra, a umesto toga, renoviraće zdanja Crvene zvezde i Partizana, pišu "Večernje novosti" pozivajući se na nezvanične izvore.

Tako bi objekti u Ljutice Bogdana 1 i Humskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1 zadovoljili i najstrožije kriterijume i standarde FIFA i UEFA, a utrošilo bi se i znatno manje novca, navodi beogradski dnevnik.

Procenjeno je da će ova investicija i njena realizacija doneti korist i "večitim" beogradskim rivalima, ali i nacionalnim selekcijama Srbije, pišu "Novosti".

Država Srbija i FSS bi tako, uz finansijsku pomoć FIFA i UEFA, uššli u projekat renoviranja stadiona u Ljutice Bogdana i Humskoj 1 koji podrazumeva rekonstrukciju tribina, terena, fasada, svlačionica, svečanih i novinarskih ložža i mokrih čvorova.

Istovremeno, svaki stadion će morati da ima najsavremeniji i obiman video-nadzor, kao i elektronske kapije za evideciju ulaznica i brojanje navijača.

Neće biti stadiona, ali će se zato graditi nova administrativna zgrada Fudbalskog saveza Srbije, navode dalje "Novosti".

Prema saznanjima tog lista, FSS mora da se iseli iz zakupljenih prostorija na Terazijama 3 i Terazijama 35, a jedna od mogućih novih lokacija je u Novom Beogradu, u blizini Hale sportova "Ranko Žeravica".

I ovaj projekat biće sufinansiran iz donacije UEFA i FIFA, dodaju "Novosti".
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odustaje se od izgradnje Nacionalnog stadiona

Izvor: Press, 13.Okt.2016

Država Srbija i Fudbalski savez Srbije najverovatnije odustaju od izgradnje Nacionalnog stadiona vrednog 150 miliona evra, a umesto toga, renoviraće zdanja Crvene zvezde i Partizana. . foto: tanjug.rs. Država Srbija i Fudbalski...

Nastavak na Press...

Generalke na stadionima Zvezde i Partizana: Stolica ne sme da zafali ni u sobi za sudije, a kamoli na tribinama!

Izvor: Telegraf.rs, 13.Okt.2016

Nagađalo se sa lokacijama gde bi mogao da nikne taj dugo spominjani Nacionalni stadion, od Borče do Zemuna i Železnika. U jednom momentu je delovalo da je izgradnja tu vrlo blizu, spremne su bile etape realizacije projekta, ali onda je sve manje o tome počelo da se govori...Mic po mic, negde je očigledno...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.