Umag: Troicki poražen od Pavela

Izvor: B92, 28.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umag: Troicki poražen od Pavela



Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira u Umagu. Troicki je u polufinalnom meču poražen od Rumuna Andreja Pavela u dva seta - 6:3, 6:3, za 90 minuta. Pavel će u finalu igrati sa Karlosom Mojaom, koji je u dva seta pobedio Giljerma Kanjasa - 6:3, 6:2.

Troicki je na putu ka polufinalu šokirao prvog nosioca i prošlogodišnjeg finalistu Novaka Đokovića, a u četvrtfinalu je u dva seta savladao Argentinca Karlosa Berloka. Uspeh >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tim veći, ako se zna da je morao da igra i kvalifikacije.

U polufinalnom meču Pavel je iskoristio iskustvo da dobije prvi set i rano dođe do brejka prednosti.

Rumun je u drugom setu imao prednost od 5:1, Troicki je tada osvijo gem na svoj srvis, zatim napravio i brejk. U devetom gemu Rumun je došao do dve vezane meč-lopte, propustio ih, ali treću nije.

Uprkos porazu, Troicki je posle meča bio zadovoljan učinkom na terenu.

"Ovo mi je prvo polufinale u karijeri, zadovoljan sam zbog toga. Naravno, žao mi je što sam izgubio. Andrej je igrao fenomenalno, sve mu je polazilo za rukom. Danas sam bio umorniji nego do sada, ovo mi je sedmi meč u sedam dana, ali to ne umanjuje odličan učinak Pavela", rekao je Troicki u obraćanju publici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.