Ukrajinci silni u Turskoj, kiks Rumuna

Izvor: B92, 18.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinci silni u Turskoj, kiks Rumuna



U grupi 1 odigrane su tri utakmice, 'planirane' bodove osvojili su Česi u Makedoniji i Holanđani u Andori, a desetkovana reprezentacija Rumunije u Jermeniji je osvojila samo jedan bod.

Makedonci su u susretu sa favorizovanom reprezentacijom Češke do 87. minuta imali 0:0, a onda su Lokvenc i Koler postigli golove za pobedu gostiju.

Holandija je u Andori golove postigla u prvom poluvremenu (Koku 21, Roben 32) i do kraja sačuvala prednost za tri boda. Konačnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 3:0 postavio je Vesli Snajder dvanaest minuta pre kraja.

Rumuni su vodili u Jerevanu od 27. minuta (Marica), a izjednačio je Dokojan u 62. minutu.

U vođstvu su selekcije Rumunije i Holandije sa po 10 bodova, Finska i Češka imaju op 9, a kvalifikacije su 'završene' za reprezentacije Makedonije i Jermenije.

U grupi '2' Turci su doživeli debakl na svom terenu, iako je utakmica dočekana kao prava prilika da se Ukrajinci stignu i prestignu, Andrej Ševčenko je golovima u 17. i 89. minutu odbranio vodeću poziciju za Ukrajince, a domaćina je 'načeo' Gusjev, golom u 9. minutu.

Grci su, posle lošeg starta u grupi, dva boda iz tri utakmice, bili ubedljivi protiv Kazahstana, teo Zagorakis pobedom je ulepšao svoj 100. nastup u dresu nacionalnog tima, a strelci su bili Haristeas u 24. i 44. minutu i Kacuranis pet minuta pre kraja. Počasni gol za Kazahstan postigao je Baltijev iz penala u 86. minutu.

Danci su dva puta vodili u Gruziji, prvi gol postigao je Jon Dal Tomason u 9. minutu, izjednačio je u 33. minutu Demetradze. I u drugom poluvremenu poveli su Danci, ponovo Tomason u 64. minutu, ali je Asatijani 15 minuta pre kraja doneo remi Gruzijcima.

Na tabeli grupe '2' Ukrajinci su se 'odlepili', imaju 11 bodova, a slede Turska, Albanija i Danska sa po 6 bodova i Grčka sa 5. Kazahstan je 'na nuli'.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.