Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021, 13:17

Uhapšen Bartomeu i dva direktora Barselone

Sve zbog afere Barsagejt...

U Srbiji se sportski funkcioneri privode zbog veza sa organizovanim kriminalom, u Španiji zbog – internet botova. Odlazeći predsednik Barselone Đozep Mari Bartomeu uhapšen je danas na stadionu Kamp Nou kao posledica istrage o takozvanoj aferi “Barsagejt“.

Pored Bartomeua, sa lisicama na rukama su završili i izvršni direktor Oskar Grau i Roman Gomez Ponti, šef Barsinog pravnog tima. Zvanične potvrde >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << još nema, ali su vest objavili svi najugledniji mediji na Pirinejima.

Još nekoliko funkcionera kluba su navodno izolovani dok se ispituju.

Zanimljiv je i termin policijske akcije, jer Bartomeu je pod istragom već nekoliko meseci, a uhapšen je u nedelji kada će sociosi Barselone birati novog predsednika.

Za odlazećim neće niko plakati. Opšti je utisak da je Barselona u eri Lionela Mesija na vrhuncu morala da osvoji još više trofeja. Ali Bartomeu nije bio omiljen u svlačionici, Mesi je čak prekršio sopstveno pravilo da se retko oglašava o stvarima koje nemaju veze sa terenom, pa je javno izašao u javnost sa teškim kritikama na račun predsednika.

Baš zbog afere “Barsagejt“ kada je otkriveno da je klub plaćao marketinške agencije koje su formirale vojsku internet botova da brane upravu, makar i po cenu kritika na račun fudbalera.

Na njihovom udaru bili su i Đerar Pike i Ćavi i Karls Pujol, pa čak i porodica Lionela Mesija. Šta god da treba, samo da u javnosti izgleda kao da je uprava bezgrešna. Posebno su aktivni bili posle teških poraza, primera radi, kad je Liverpul u polufinalu Lige šampiona 2019. deklasirao Katalonce sa 4:0.

Pride, kompanija I3 Ventures je zaradila 1.000.000 evra, po nekim procenama i šest puta više no što je tržišna vrednost takvih usluga.

U Barseloni su priznali da jesu angažovali pomenutu firmu, ali samo da bi pratila komentare po društvenim mrežama. Navodno, za “botovanje“ nisu znali u klubu.

Ni tada im niko nije verovao. Posebno ne sada.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.