Izvor: RTS, 20.Jan.2021, 16:00

Uefin idealni tim godine: Bajern, plus Mesi i Ronaldo

Fudbaleri evropskog šampiona Bajerna dominiraju u izboru za najbolji tim 2020. godine, a svoje mesto i dalje imaju Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, saopšteno je iz Evropske fudbalske unije.
Skoro šest miliona navijača uzelo je učešće u glasanju na sajtu UEFA, a po njihovom izboru u timu idealnih 11 igrača najviše je fudbalera Bajerna.

Golman Bajerna Manuel Nojer predvodi sastav idealnog tima koji čine Džošua Kimih (Bajern), >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Serhio Ramos (Real Madrid), Virdžil Van Dajk (Liverpul), Alfonso Dejvis (Bajern), Kevin de Brujne (Mančester Siti), Tijago Alkantara (Bajern/Liverpul), Lionel Mesi (Barselona), Kristijano Ronaldo (Juventus), Robert Levandovski (Bajern), Nejmar (Pari Sen Žermen).
Evropska fudbalska unija je sredinom novembra objavila listu od 50 igrača, koji su bili kandidati za tim godine, a među njima nije bilo ni jednog našeg internacionalca.
Na listi su bila petorica golmana, kao i po 15 defanzivaca, vezista i napadača, a najviše kandidata bilo je iz redova prvaka Evrope i Španije, Real Madrida - čak 11, ali je izboru navijača Bajern odneo pobedu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.