Izvor: RTS, 24.Jun.2021, 16:36

Uefa zvanično ukinula pravilo gola u gostima

Uefa je, posle najava, i konačno objavila da se pravilo preimućstva gola postignutog u gostima ukida u nokaut fazama njenih takmičenja već od naredne sezone.
Pravilo koje je važilo od 1965. godine služilo je da se odluči pobednik dvomeča u kojima je ukupan rezultat izjednačen. Ekipa koja je postigla više golova na stadionu protivnika je bivala pobednikom.

"Pravilo gola u gostima je bilo veoma važan deo takmičenja pod pokroviteljstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Uefe. Ali njegovo ukidanje je nešto o čemu se debatovalo nekoliko godina. Iako ne postoji potpuno saglasje sa ovom odlukom, veliki broj trenera i fudbalskih radnika veruje da je ovo ispravno i predstavlja unapređenje", rekao je predsednik Uefe Aleksandar Čeferin.
"Uticaj pravila protivi se inicijalnoj svrsi. Sada on predstavlja neku vrstu prepreke ekipama, posebno u prvim mečevima, da napadaju, jer se plaše prednosti koju bi neka njihova greška mogla da donese njihovim rivalima."
Čeferin je naglasio da prednost domaćeg terena nije više izražena koliko je to nekada bila, sa standardizovanim terenima i pravila smeštaja gostujućih timova. Shodno tome, nema potrebe da gol postignut u takvim uslovima nosi veću vrednost.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uefa zvanično ukinula pravilo gola u gostima

Izvor: Beta, 24.Jun.2021

Evropska fudbalska unija (Uefa) odlučila je danas da već od sezone 2021/22 ukine pravilo gola u gostima u svim klupskim takmičenjima pod njenom ingerencijom.Pravilo gola u gostima sastavni je deo takmičenja Uefe još od 1965. godine, a poslednjih godina brojni treneri su tražili njegovo ukidanje....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.