Uefa za istoriju: Francuskinja Frapar sudi Liverpul - Čelsi

Izvor: RTS, 02.Avg.2019, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uefa za istoriju: Francuskinja Frapar sudi Liverpul - Čelsi

Francuskinja Stefani Frapar delegirana je da, kao prvi ženski arbitar u Uefa finalima, bude sudija u meču Superkupa Evrope između Liverpula i Čelsija u Istanbulu.
Uefa je donela odluku da joj pomažu takođe ženske sudije Manuela Nikolosi iz Francuske i Mišel O''Nil iz Republike Irske, dok je četvrti sudija Turčin Dženejt Čakir, saopšteno je na sajtu krovne evropske fudbalske organizacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Istorijsku odluku UEFA je obrazložila kao pokazni meč pred start nove sezone i duela engleskih timova, osvajača Lige šampiona (Liverpul) i Lige Evrope (Čelsi).
Frapar je u julu sudila finale Svetskog prvenstva za žene između SAD i Holandije u Lionu, dok je u istoriju ušla tri meseca ranije kao prvi ženski sudija na meču u francuskoj Ligi 1 u duelu fudbalera Amijena i Strazbura.
Međutim, nije prva kojoj je pošlo za rukom da u Uefa utakmicama sudi fudbalerima, jer je to učinila Nikol Petinjat koja je bila delegirana na tri utakmice kvalifikacija za Uefa kup u periodu od 2004. do 2009. godine.
Frapar se u predstojećoj sezoni Lige 1 uredno se nalazi na listi sudija za utakmice.
Utakmica između Liverpula i Čelsija igra se 14. avgusta na stadionu Bešiktaša.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istorija! Ona će suditi najvažniju utakmicu leta!

Izvor: Sportske.net, 02.Avg.2019

Francuskinja deli pravdu u finalu...Na "Vodafon areni" u Istanbulu će se 14. avgusta sastati Liverpul i Čelsi, osvajači Lige šampiona i Lige Evrope za sezonu 2018/19, povod je naravno Superkup Evrope...Uefa je povodom tog susreta donela istorijsku odluku, naime, za glavnog arbitra postavljena je...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.