Udovičić čestitao Dan mladih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2020, 15:50

Udovičić čestitao Dan mladih

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je mladima današnji "Međunarodni dan mladih" porukom da je omladina najvredniji resurs i kapital koji Srbija ima.

Tema Međunarodnog dana mladih na globalnom nivou ove godine je "Angažovanje mladih za globalnu akciju”, a zbog aktuelne pandemije biće obeležen uglavnom kroz onlajn platforme.

Ministar Udovičić zahvalio je mladim ljudima na doprinosu u borbi protiv korone, prvenstveno kroz veliki broj volonterskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aktivnosti.

"Ministarstvo omladine i sporta kontinuirano radi na stvaranju uslova za kvalitetniji žživot mladih u Srbiji i u ovim uslovima jer je za nas svaki dan - Dan mladih", naveo je Udovičić.

Generalna skupština UN prihvatila je 1999. godine preporuku Svetske konferencije ministara zaduženih za omladinu da se 12. avgust proglasi za Međunarodni dan mladih.

U Srbiji se taj dan obeležava od 2007. godine, kada je osnovano Ministarstvo omladine i sporta koje danas ima uspostavljene osnovne mehanizme za aktivno učešće mladih u društvu, kroz rad saveza, udruženja mladih, udruženja za mlade, kancelarija za mlade na lokalnom nivou i omladinskih klubova.

To je mreža sa više od 1.700 aktera koji deluju širom Srbije i na njenoj održživosti rade ministarstva, lokalne samouprave, civilni i privatni sektor.

"Nastavljamo da stvaramo društvo u kome mladi u Srbiji imaju mogućnost da kontinuirano razvijaju svoje veštine, stiču nova znanja i da aktivno učestvuju u svim sferama društvenog žživota. Ponos naše Srbije su naši mladi, a motiv i razlog svakog stvaranja danas je njihova energija, entuzijazam i snaga za sve što je Srbija danas i za sve ono što žželimo da naša Srbija bude", zaključio je Udovičić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OSTVARITE SVOJE SNOVE: Ministar Udovičić čestitao mladima njihov dan

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020

“Međunarodni dan mladih” se obeležava 12. avgusta...Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je mladima današnji "Međunarodni dan mladih" porukom da je omladina najvredniji resurs i kapital koji Srbija ima...- Želim da ostvarite snove u svojoj zemlji i da razvijate potencijale na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.