Ubedljivi San Antonio, debakl šampiona

Izvor: B92, 06.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljivi San Antonio, debakl šampiona



U NBA šampionatu prethodne noći odigrana su tri meča. Zahvaljujući sjajnom nastupu Tima Dankana i Tonija Parkera San Antonio je zadržao najbolji skor u ligi na svom parketu (16-1). Sparsi su SBC centru savladali Indijanu 111-98, a Tim Dankan je meč završio sa 27 poena i 12 skokova, dok je Parker dao poen manje.

Džermejn O"Nil nije uspeo da ponovi učinak iz prethodnog meča kada je zabeležio NBA rekord sezone sa 55 postignutih poena, ali je ipak bio najefikasniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrač utakmice sa 32 poena. Košarkaš Indijane jedan je od nekoliko NBA zvezdi koje su odlučile da pomognu žrtvama cunamija, pa je tako njegov svaki postignut poena protiv Sparsa bio vredan hiljadu dolara.

Agonija šampiona se nastavlja. Memfis Grizlizi pregazili su u Oborn Hils Areni domaćina, kome je poraz od 101-79 najubedljiviji u poslednje dve godine.

Memfisu je ovo peta uzastopna pobeda, a prva u Detroitu od 1997. godine. Čak šestorica igrača gostujućeg tima postigla su dvocifren poena, a najefikasniji je bio Bonzi Vels sa 23. Memfis je prvi put izjednačio broj pobeda i poraza 15-15.

Pistonsi su katastrofalno šutirali iz igre, samo 31 odsto, a njihov najbolji strelac Ričard Hamilton svih 14 poena postigao je sa linije za slobodna bacanja. To je prvi put u istoriji NBA lige da najefikasniji igrač u jednom timu ne postigne nijedan poen iz igre. Darko Miličić igrao je više nego obično, ali se ni pored toga nije upisao među strelce. Za 10 minuta na parketu ostvario je 1 skok, 1. asistenciju i 2. blokade.

Prvi put u poslednjih 20 meseci meč Vizardsa je prenošen na nacionalnoj televiziji, a Vizardsi su se potrudili da ostave odličan utisak. Domaćin je brzo stekao prednost protiv umornih Sjetl Supersoniksa, koju je lako sačuvao do kraja za pobedu 107:96.

Gostima, koju su u američkoj prestonici završili turneju po Istočnoj obali, ovo je posle tri pobede, drugi uzastopni poraz. Gilbert Arenas je na svoj 23. rodjendan najviše doprineo trećem trijumfu Vizardsa zaredom postigavši 27 poena. Leri Hjuz je dodao 21 poen, 8 skokova i 6 asistencija. Kod gostiju ubedljivo je bio najbolji Rašar Luis sa 35 poena, dok je Vladimir Radmanović ubacio 8 poena za 25 minuta u igri.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.