Ubedljiva pobeda Zvezde, poraz FMP-a u Beogradu

Izvor: RTS, 09.Dec.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiva pobeda Zvezde, poraz FMP-a u Beogradu

Košarkaši FMP-a izgubili su u Beogradu od Fortituda 59:70 (18:23, 12:27, 16:9, 13:11) u trećem kolu Grupe G Evropkupa. Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Pioniru poljski tim Turov rezultatom 97:69, u trećem kolu grupe F.

FMP - Fortitudo 59:70

"Loše smo 'otvorili' utakmicu i mislim da je to odredilo konačan ishod meča. Dogovorili smo se jedno a na terenu smo radili druge stvari. Čestitam Fortitudu, mislim da su imali strah od nas na početku", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Klipa

Najefikasniji u timu FMP-a bio je Dragan Labović sa 14 poena, dok su Deril Stroberi i Lazaros Papadopulos postigli po 13 za Fortitudo.  Obe ekipe sada imaju isti učinak - jednu pobedu i dva poraza.  Fortitudo je u početku poveo i održao vođstvo zahvaljujući visokim igračima - Papadopulosu i Gregoru Fućki. Grčki reprezentativac najzaslužniji je za početno vođstvo od 7:1, odnosno 13:5.

Tim iz Železnika gubio je mnogo lopti tada, ali je Labović trojkama doveo svoj tim na manju razliku, ali je Fućka poenima i ukradenim loptama zadržao Fortitudo u vođstvu. 

Posle serije od tri minuta bez koša na početku druge četvrtine, Fortitudo je napravio seriju od 15:0 i poveo sa 38:20. Italijanska ekipa igrala je dobro, a FMP uporno grešio, tako da je tim iz Bolonje pred kraj deonice imao prednost 50:28.

U drugom poluvremenu igralo se brže, ali i jačim odbranama, tako da je bilo manje poena.  FMP je u trećoj četvrtini prišao na 13 poena zaostatka, ali u poslednjoj deonici u jednom periodu četiri minuta nije postigao koš, tako da je Fortitudo povratio 18 poena prednosti i mirno priveo meč kraju.  Tim iz Železnika završio je meč sa 21 izgubljenom loptom, naspram 11 fortituda.

Zvezda sigurna protiv Turova 97:69

"Iskreno, nisam očekivao ovako ubedljivu pobedu, iako su Poljaci imali mnogo problema, među kojima i povredu najboljeg igrača Donalda Koplanda. Čekaju nas, ipak, nove utakmice, pa nemamo previše vremena da se hvalimo, rekao je Pešić. Svi naši centri, Lorens Roberts, Vladimir Štimac, Elmedin Kikanović i Tadija Dragićević, igrali su odlično. Mislim da oni ne mogu bolje od ovoga. Teško će se ovakva igra ponoviti. Mirko Kovač i Boris Bakić bili su odlični u odbrani. Oni rastu, kao i Štimac, koji je vredan momak, koji napreduje i publika to prepoznaje. Publiku zaista moramo da poštujemo kada u dva ili tri dana na naše mečeve dođe njih 12.000, dodao je Pešić. Turov će verovatno igrati kao večeras u trećoj četvrtini, kada je odbranu igrao na granici faula, ukrao nam mnogo lopti. Po tome su oni i karakteristični", rekao je Pešić.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu poljski Turov 97:69 (32:25, 24:10, 17:17, 24:17) u trećem kolu Grupe F Evrokupa. 

Zvezda sada ima skor od dve pobede i poraza, dok Turov ima samo jedan trijumf. Najefikasniji u pobedničkom timu večeras bili su Lorens Roberts i Elmedin Kikanović sa po 17 poena, dok je Tadija Dragićević postigao 16.  Turov je predvodio Damir Miljković sa 28 poena.

"Crveno-beli" su odneli sigurnu pobedu u mečU bez gotovo imalo neizvesnosti. Poljski tim je prvi poveo, ali je Zvezda u finišu prve četvrtine napravila seriju 17:1 i došla do osetnije prednosti.  Zvezda je odlično šutirala, a Turov je početkom druge deonice ostao bez Donalda Koplanda, koji je pri jednom padu povredio koleno.

Kikanović je na početku druge četvrtine pogodio koš i dodatno slobodno bacanje za 35:25. Beogradski tim igrao je odličnu odbranu, a Roberts je bio sjajan u reketu, odakle je njegov tim postizao najviše poena. Zvezda je na poluvreme otišla sa rezultatom 56:35.

Meč je na poluvremenu praktično bio rešen, jer je domaći tim u drugom delu održavao sigurnu prednost od 15 do 20 poena razlike, a rivalu nije pružio ni najmanju šansu da napravi preokret.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.