UŽIVO: Zvezda - Andora

Izvor: Mondo, 16.Okt.2018, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Zvezda - Andora

Crveno-beli u dvorani "Aleksandar Nikolić" igraju za nastavak uspešnog starta sezone.

Pred Crvenom zvezdom mts je treći meč u Evrokupu i šansa da ostvari treći trijumf u evro-takmičenju.

Ekipa Milana Tomića je u prethodna dva kola pobedila Ulm u Beogradu i Monako u Monte Karlu i zato će imati šansu da večeras u 19 časova ostane jedini tim sa perfektnim učinkom u Grupi A.

Pred šampionom Srbije je izazov protiv tima koji je u Evrokupu izgubio protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Galatasaraja, pa kod kuće savladao Brešu, a u ACB ligi ostvario pobedu protiv Huventuda, pre poraza u mečevima sa Barselonom (63:67) i Manresom (77:82).

Upravo poslednji meč ekipe Ibona Navara, protiv Manrese, bio je primećen širom Evrope zbog učinka prošlosezonskog plejmejkera Crvene zvezde mts, Dilana Enisa. Kanađanin je u toj utakmici oborio dva klupska rekorda, jer je postigao 36 poena u ligaškom meču i uz to zabeležio takođe rekordni indeks 48.

"Meč će biti poseban samo zato što ću želeti da pobedim. Bilo mi je lepo u Zvezdi i igrao sam pred jednim od najboljih navijača u Evropi", rekao je u ponedeljak "plej" koji je tokom proleća napustio Mali Kalemegdan nakon neuspeha u finalu ABA lige.

U najavi meča protiv Andore, trener crveno-belih Milan Tomić izneo je detaljnu analizu ekipe iz Andore.

"Andora u odbrani igra agresivno, po celom terenu. Bekovska linija vrši pritisak 'na loptu', pokušavaju da agresivnom igrom menjaju ritam u odbrani i menjajući u pikenrol odbrani, u kojoj idu na 'iskakanje', na 'preuzimanje'. Generalno, stalno menjaju odbrane", izjavio je Tomić u "Pioniru".

"Nama je najbitnije da 'čitamo' te odbrane i da budemo pametniji dok su oni agresivni. U napadu imaju dosta talenta, igraju brzu košarku, sa dosta tranzicije i pikenrola 'jedan na jedan'. Imaju dosta dobrih šutera sa spoljnih pozicija i ekipa su koja nam u ovom trenutku odgovara da odigramo jaku utakmicu i mi kvalitetno u napadu", dodao je on.

Tomić je otkrio da su svi njegovi igrači zdravi i spremni da nastupe. Pratite tekstualni prenos na MONDU.

Parovi 3. kola Evrokupa.

Grupa A

U utorak

Galatasaraj - Breša 19.00

Zvezda - Andora 19.00

Ulm - 19.30

Tabela: Zvezda 2-0, Galatasaraj 1-1, Monako 1-1, Andora 1-1, Ulm 1-1, Breša 0-2

Grupa B

u sredu

Lokomotiva - Tofaš 19.00

Gdinja - Cedevita 20.00

Limož - Alba 20.30

Tabela: Lokomotiva KUbanj 2-0, Alba 1-1, Tofaš 1-1, Limož 1-1, Cedevita 1-1, Gdinja 0-2.

Grupa C

u utorak

ASVEL - Turk Telekom 20.30

u sredu

Trento - Zenit 20.30

Valensija - Partizan 20.45

Tabela: Valensija 2-0, Zenit 1-1, Partizan 1-1, Trento 1-1, ASVEL 1-1, Turk Telekom 0-2.

Grupa D

u sredu

Ritas - Fraport Skajlajners 18.00

Mornar - Unikaha 18.45

UNIKS - Torino 19.00

Tabela: UNIKS 2-0, Unikaha 1-1, Ritas 1-1, Mornar 1-1, Skajlajners 1-1, Torino 0-2.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.