UŽIVO: Opet penali!

Izvor: Mondo, 01.Jul.2018, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Opet penali!

Ko će na megdan Rusima u četvrtfinalu? Danci odmah poveli, Hrvati ekspresno izjednačili, potom utakmica sve "tvrđa" kako vreme odmiče... Šmajhel u 116. minutu odbranio penal Modriću.

Hrvatska - Danska 1:1

/Mandžukić 4 - Jorgensen 1/

Sastavi

HRVATSKA: Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić (od 81' Pivarić) - Rakitić, Brozović (od 71' Kovačić) - Rebić, Modrić, Perišić (od 97' Kramarić) - Mandžukić (od 108' Badelj).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
DANSKA: Šmajhel - Knudsen, Kjer, M. Jorgensen, Dalsgard - Kristensen (od 46' Šone), Dilejni (od 98' Kron-Deli), Eriksen - Poulsen, Brajtvejt (od 106' Sisto), Kornelius (od 66' N. Jorgensen).

Sudija: Hektor Pitana (Argentina).

Ionako očigledna nesrazmera glamura i kvaliteta između dve polovine "kostura" završnice Svetskog prvenstva, postala je još veća pobedom Rusije nad Španijom, na penale.

Sada je jasno da će jedan finalista Mundijala doći iz kruga reprezentacija koje zajedno imaju samo jednu svetsku titulu, onu koju su Englezi osvojili 1966. na svom bunjištu: Rusija, Hrvatska, Danska, Švedska, Švajcarska, Kolumbija i Engleska.

Još samo Šveđani u "ličnoj karti" imaju upisan nastup u finalu (1958, kao domaćini), a svi ostali "terali" su najdalje do polufinala ili četvrtfinala SP.

Prema igrama prikazanim u grupnoj fazi, individualnom kvalitetu i iskustvu, Hrvatska se izdvaja kao blagi favorit, ali jasno je da će i za njih i za ostale svaka utakmica biti "rat" i da je nezahvalno bilo šta prognozirati.

Put do osmine finala

Hrvatska - Nigerija 2:0, Argentina 3:0, Island 2:1.

Danska - Peru 1:0, Australija 1:1, Francuska 0:0.

Foto: AP/Efrem Lukatsky

UŽIVO

- KRAJ, PENALI!

119' Hrvatska je nastavila da napada, Modrić je tukao sa 18 metara, ali pravo u Šmajhela. Sve izvesnija penal serija biće psihološki izuzetno teška za naše severozapadne susede.

116' BRANI ŠMAJHEL! Modrić je šutirao mlako, u levu stranu, a danski golman uspeo je da uhvati "živu" loptu!

114' PENAL ZA HRVATSKU! Dubinski pas Modrića, Rebić je izbegao ofsajd zamku, pobegao Jorgensenu i zaobišao Šmajhela, a kada se spremao da zatrese praznu mrežu, Jorgensen mu je uklizao sa leđa i srušio ga.

106' Napad Danske pojačao je brzonogi Pione Sisto, a Mandžukića menja defanzivni "vezista" Milan Badelj, pa će sam u špicu ostati Kramarić.

This #CRODEN game needs a moment of magic. Can anyone summon the spirit of Suker from Euro 96? Absolutely filthy finish. pic.twitter.com/LEmwg4a1Nj

— Proper Football (@sid_lambert) July 1, 2018

- Finiš prvog produžetka protekao je u znaku Hrvata, ali opet ništa konkretno.

97' Treća izmena hrvatskog selektora Zlatka Dalića. Umesto Perišića, na terenu je Andrej Kramarić. I Age Hareide podigao je sa klupe svog trećeg "džokera", Mihaela Kron-Delija.

96' Serija centaršuteva i visokih lopti prema kaznenom prostoru "vatrenih". Uspeli su da se odbrane.

93' Pivarić je izbacio loptu u aut da bi se ukazala pomoć Mandžukiću, koji je navodno dobio udarac u lice, a Knudsen nije džentlmenski vratio posed Hrvatima, već je jednim od svojih dugih ubacivanja naterao rivala da se pomuči kako bi otklonio opasnost iz vazduha.

#CRO 1-1 #DEN FTAnd we're going to extra time again. Two goals within four minutes but little meaningful goalmouth action thereafter means these two sides face another 30 minutes of action.Full stats and ratings -- https://t.co/4qykC9qmLq#CRODEN#WorldCuppic.twitter.com/Ud0LXbtevv

— WhoScored.com (@WhoScored) July 1, 2018

- Na današnji datum 2014. godine takođe su obe utakmice osmine finala završene bez pobednika u regularnom toku. Argentina je posle produžetaka eliminisala Švajcarsku (1:0 - Di Marija u 118. minutu), a Belgija slomila otpor Amerikanaca (2:1).

90+3' U nadoknadi vremena su iz daljine pokušali Rakitić i Brajtvejt, lopte nisu išle u okvir gola i na redu su produžeci!

86' Upornost Kovačića, koji je boltovskim sprintom sprečio loptu da ode u gol-aut, pa serija Rebićevih driblinga, umalo su izrodili najbolju priliku u drugom poluvremenu. Dodavanje sa desne strane čekao je Perišić na sedam-osam metara od gola, ali Matijas Jorgensen u poslednjem trenutku je isturio kopačku i prevario hrvatskog krilnog igrača.

78' Šut Rebića sa 18 metara, Šmajhel brani bez problema. Kakva-takva opasnost i pred golom Danaca. Pre toga je šutirao Modrić, krajnje neprecizno.

74' Definitivno se može reći da su Danci za nijansu opasniji i konkretniji u nastavku utakmice. Žestoko se bore dva ujednačena tima.

72' Šansa! Duga lopta Poulsenu na desno krilo, onda pas u šesnaesterac, gde "rezervista" Jorgensen čeka, pa šutira između dvojice - pravo u Subašića.

70' I jedni i drugi pokušavaju da nešto iskreiraju, ali odbrane uspevaju sve da zatvore. Bukvalno nijedna poluprilika u drugom poluvremenu, čeka se verovatno neka greška ili trenutak inspiracije.

66' Nikolaj Jorgensen menja isturenog napadača Korneliusa, koji kao da nije ni igrao.

Foto: AP/Martin Meissner

63' Dilejni je vukao loptu 30-40 metara, ušao je sa njom i u kazneni prostor, ali u stopu ga je pratio ne naročito primećeni Modrić i sjajno odradio posao u odbrani.

56' Uvodni minuti drugog poluvremena nisu "ni prineti" početku utakmice, kada su viđena oba gola. Požrtvovano uklizavanje Vide, nakon što je hrvatska odbrana "pukla" na desnom boku, za sada je najuzbudljivije što smo mogli da vidimo.

46' Danski selektor Hareide obavio je prvu izmenu. Lase Šone ušao je umesto Andreasa Kristensena, štopera koji je u ovom meču imao ulogu u veznom redu.

- Kraj prvog poluvremena, 1:1! Bilo je šansi za još koji pogodak...

45' Mandžukić dugo leži na travi, držeći se za skočni zglob.

42' PREČKA! Želeo je Eriksen da centrira (99 odsto), ali je to uradio toliko neprecizno da je lopta očešala mesto gde se spajaju stativa i prečka... Kakav lob!

#CRODEN imagine going to watch football team you support and you end up surrounded by tossers with arms in the air holding a phone. Really!

— Kevin Spence (@IslingtonDon) July 1, 2018

39' ŠANSA! Dok se Modrić spremao da izvede slobodan udarac sa leve strane, navijači iza gola su izvadli telefone iz džepova i spremili se da snimaju. Malo je nedostajalo da snime 2:1 za Hrvatsku, jer je Dejan Lovren bio najviši u skoku, ali je samo okrznuo loptu i ona je kraj stative otišla u gol-aut.

29' ŠANSA! Mogla je Hrvatska da povede. Šmajhel je odbio "bombu" Rakitića, u nastavku akcije je Perišić prvo promašio loptu, pa onda "zbrzao" drugi pokušaj i tukao iznad prečke sa desetak metara udaljenosti.

27' ŠANSA! Brajtvejt je bio brži od Lovrena, utrčao je u kazneni prostor na perfektno dodavanje Eriksena i probao da iz uklizavanja matira istrčalog Subašića. Hrvatski golman je potvrdio klasu.

I’m not sure how to feel about this game. Croatia are the much better team on paper, but it seems more evenly matched when watching it. #CRODEN#CRO#DEN#WorldCup

— Adam Jasper (@ajasper15) July 1, 2018

20' Mandžukić traži penal posle rvanja sa Knudsenom, Pitana odlučno odmahuje rukom.

15' Igra se uglavnom na polovini Danaca, ali osim slobodnog udarca Perišića sa 17 metara, iz koga je pogođen "živi zid", nije bilo opasnosti.

- Naravno, sa dva gola u prvih 3:40 minuta postavljen je novi rekord svetskih prvenstava.

4' GOOOOL - 1:1! Mario Mandžukić! Danci su srećno poveli, Hrvati još srećnije izjednačili, nakon nespretnog pokušaja izbacivanja Vrsaljkovog centaršuta. Pogodila je u leđa Kristensena i vratila se na nogu Mandžukiću, koji je na šest-sedam metara od gola odlično reagovao.

1' GOOOOL - 0:1! Matijas Jorgensen! Kakav šok za "vatrene"! Izveden je aut sa desne strane, lopta je pala na drugu stativu, pa posle šuta danskog štopera prošla kroz noge dvojice Hrvata i od golmana Subašića se odbila u mrežu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.