UŽIVO: Francuska se poigrava sa Islandom

Izvor: Večernje novosti, 03.Jul.2016, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Francuska se poigrava sa Islandom

Poslednji meč četvrtfinala prvenstva Evrope se igra u Parizu. Snage će odmeriti domaćin i jedno od najprijatnijih iznenađenja turnira Nemačka će u polufinalu prvenstva Evrope igrati ili protiv domaćina turnira ili protiv najprijatnijeg iznenađenja. U poslednjem meču četvrtfinala EP se u Parizu sastaju Francuska i Island. Obe selekcije su do ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << meča stigle pobedom od 2:1. Francuzi su zahvaljujući Grizmanu savladali Irsku, a Islanđani posle preokreta eliminisali Englesku. Što se igrača tiče Lagerbek na raspolaganju ima sve fudbalere, dok Dešan zbog problema sa žutim kartonima ne može da računa na Kantea i Ramija. Dešavanja sa meča pratite na sajtu “Novosti”.TOK MEČA:Sastavi timova:Francuska: Ljoris - Sanja, Umiti, Koščelni, Evra - Pogba, Matuidi, Sisoko, Paje, Grizman - ŽiruIsland: Haldorson - Skluason, R. Sigurdson, Arnason, Sevarson - Bjarnason, G. Sigurdson, Gunarson, Gudmonson - Bodvarson SigtorsonU prvih deset minuta je viđen otvoren fudbal. Oba tima napadaju, nema previše "čuvanja", a viđena su dva šuta, po jedan na obe strane. Gulfi Sigurdson je šutirao pravo u Ljorisa, dok je udarac Pajea bio za nijansu opasniji, ali ne nešto preterano tako da je Haldorson uspeo da odbrani.Francuska od 13. minuta vodi, a gol je postigao Žiru. Matuidi je poslao odličan centaršut, Olivije bio na ivici ofsajda, ali dobro primio loptu i zatim je poslao kroz noge Haldorsonu za prednost Francuza.Ne piše se dobro harizmatičnim Islanđanima. Grizman je odlično izveo korner, Pogba fantastično skočio i glavom smestio loptu u mrežu. Posle 20 minuta vode sa 2:0.Posle postignutog drugog pogotka su se Francuzi malo opustili, ne srljaju previše napred, uglavnom čuvaju loptu, ne rizikuju i polako grade svoje napade. Islanđani su imali jednu šansu preko Bodvarsona, ali je šut otišao preko gola.Kada se očekivalo da će sa 2:0 da se ode na pauzu na scenu su stupili Paje i Grizman. Dimitri je veoma lepim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio malu mrežu u 43. minutu, a manje od dva minuta posle toga je odigrana prelepa akcija posle koje je Antoan prebacio loptu preko Haldorsona i doveo svoj tim na korak do polufinala. Još 45 minuta ih do toga deli...Na startu drugog dela je Lagerbek napravio dve izmene. Umesto Bodvarsona je ušao Finbogason, a Arnasona je zamenio Ingason. Što se samog terena tiče ne dešava se ništa bitno.Franczi su se u potpunosti opustili, a to je kaznio Sigtorson. Gulfi Sigurdson je dobro centrirao, a Sigtorson se lepo snašao i smanjio prednost (4:1). U 59. minutu samo tri minuta posle pogotka Sigtorsona je Žiru glavom postigao drugi gol na meču i ugasio svaku nadu rivala (5:1). Nedugo posle gola ga je zamenio Žinjak.Imao je Island odličnu priliku preko Ingasona koji je sa tri-četiri metra šutirao glavom, ali je Ljoris maestralno intervenisao. Zatim su Islanđani tražili penal, jer je jedan igrač Francuske igrao rukom, ali je Kujpers samo pokazao da se igra nastavi.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zbog samo jedne finte na Evropskom prvenstvu traži ga pola Evrope!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Jul.2016

Reprezentativci Velsa, polufinalisti Evropskog prvenstva, imaće dvostruku korist od plasmana među ćetiri najbolje ekipe na Starom kontinentu...Najbitnije je, naravno, što predstavljaju svoju zemlju na sjajan način, ali i sebe, pa po završetku turnira neće imati problema da nađu klubove...Takav...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.