UŽIVO: Đoković-Čung 6:5

Izvor: Večernje novosti, 22.Jan.2018, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Đoković-Čung 6:5

Srpski teniser igra protiv momka iz Južne Koreje za plasman u četvrtfinale prvog grend slema sezone. Biće to njihov drugi susret Za četvrtfinale! Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra danas protiv Hjeona Čunga (Južna Koreja) poslednji meč osmine finala prvog grend slema sezone.Biće to njihov drugi susret, a zanimljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je da su se prvi put sastali takođe na Australijan openu pre dve godine, doduše na samom startu takmičenja. Tada je Novak slavio sa 3:0 u setovima.Mladi teniser iz Južne Koreje je do četvrtog kola stigao posle drame i pobede protiv Aleksandera Zvereva (Nemačka), dok Nole nije imao previše problema sa Albertom Ramosom-Vinjolasom.Dešavanja sa meča pratite na sajtu „Novosti“.PRVI SET0:1 Brejk Čunga na startu. Novak je dobro krenuo, poveo sa 30:0, a onda serijom grešaka praktično poklonio gem rivalu.0:2 Mogao je Novak odmah da vrati brejk, imao je 15:40 i dve šanse, ali je Hjeon uspeo da se izvuče iz neprilike i uveća prednost.0:3 Đoković i u svom drugom servis gemu pravi duple servis greške, Čung poklone prihvata i dolazi do tri brejk lopte. Prvu nije iskoristio, ali je u druogj Novak pogodio mrežu i ponovo "pomogao" rivalu da dođe do brejka.0:4 Za razliku od prethodnog, u ovm gemu Čung nije dao Novaku nijednu šansu za brejk, već je uvećao svoje vođstvo.1:4 Konačno gem za Đokovića. Tek u petom gemu je srpski igrač uspeo da se "upiše" na semafor i da smanji zaostatak.2:4 Tri vezane brejk lopte za Novaka, sve tri je Čung spasio, ali je Đoković imao i četvrtu. Diktirao je tempo, delovalo je da će doći do brejka, umesto toga je poslao lopticu u aut. Četvrto izjednačenje, pa peta šansa za Srbina da oduzme servis rivalu. Čung bekhend šalje u aut, pa Nole smanjuje rezultat.3:4 Napravio je Novak petu i šestu duplu servis na meču u ovom gemu, srećom, ovog puta ga to nije koštalo. Više je izlazio na mrežu, forhend je funkcionisao, pa je srpski igrač dodatno umanjio zaostatak.3:5 Bilo je 30:30 u osmom gemu, ali je Čung uspeo da osvoji naredna dva poena i da zadrži brejk prednosti.4:5 Brz gem Đokovića koji smanjuje rezultat, Hjeon će u narednom gemu servirati za set.5:5 Stegla se ruka Hjeona Čunga! Kada je bilo najvažnije napravio je nekoliko velikih grešaka, a Novak to iskoristio, napravio brejk i izjednačio!6:5 Imao je Čung priliku da odmah vrati brejk ,poslao je lopticu daleko u aut, a Novak potom dobio dva poena i stigao do prvog vođstva u dosadašnjem toku meča.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Đoković-Čung 6:7, 5:7, 4:4

Izvor: Večernje novosti, 22.Jan.2018

Srpski teniser igra protiv momka iz Južne Koreje za plasman u četvrtfinale prvog grend slema sezone. Biće to njihov drugi susret Za četvrtfinale! Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra danas protiv Hjeona Čunga (Južna Koreja) poslednji meč osmine finala prvog grend slema...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.