UŽIVO: Barselona - Crvena zvezda 92:74

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2015, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Barselona - Crvena zvezda 92:74

Crveno-beli su doživeli i četvrti poraz u TOP 16 fazi Evrolige

22.19 - KRAJ UTAKMICE!

22.18 - Tejić trojkom stavlja tačku na ovaj meč. Barselona je slavila sa 92:77! Četvrta utakmica i četvrti poraz crveno-belih u TOP 16 fazi Evrolige.

22.16 - Prvi poeni Cirbesa na utakmici... A onda još jednom Nemac pogađa - 90:74!

22.12 - Jedno je samo pogodio Tomas, ali odmah zatim ličnu pravi Jaka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Blažič. Lampe oba puta siguran sa linije penala... Najveća prednost Barse do sada - 90:70!

22.11 - Do kraja je još 2.22, Barsa ima plus 17. Slobodna bacanja za Dešona Tomasa...

22.10 - Vilijams ubacuje trojku, 83:68!

22.09 - Sada je već i plus 18. Satoranski je pogodio posle promašaja za tri poena.

22.06 - Abrines je pogodio još jednu trojku, a onda se nadovezao Tomić i to je već 16 razlike za Barsu. Čini se da je sve rešeno što se tiče pobednika. Iako do kraja imao još pet minuta...

20.03 - Hezonja vezuje četiri poena i domaći odlaze na plus 13 što je trenera srpskog vicešampiona nateralo na još jedan tajm-aut - 76:63. Gostima ponestaje vremena i treba im nekoliko poena u seriji, ali je u ovom trenutku teško uraditi tako nešto protiv razigrane Barse.

20.00 - Stefan Jović igra možda i najbolju partiju u Evroligi ove sezone, ali to se ne oslikava na rezultatu pošto gosti nemaju rešenje za raznovrsnost Barselone u napadu. Ante Tomić je sada bio koban po Zvezdu koja je konstantno na ivici jednocifrenog zaostatka, ali nikako ne uspeva da se potpuno približi - 72:63.

19.57 - Tim Dejana Radonjića se solidno nosio sa domaćinom u trećoj deonici koja je okončana nerešenim rezultatom (21:21), ali problem je što je vremena sve manje, a prednost Barse se ne topi - 70:59. Ostaje da se vidi ima li Crvena zvezda snage za čudo u Blaugrani...

19.54 - Jaka Blažič pogađa uz faul i Zvezda je posle duže vremena spustila zaostatak ispod 10 poena, ali Tibor Plajs ekspresno uzvraća i sve se ponovo vraća na staro - 68:57.

19.50 - Stefan Jović u ovim trenucima jedini pogađa za crveno-bele, ali je Tomas s druge strane nerešiva enigma pod košem Zvezde, Doelman mu se priključuje i Barselona za sada čuva dvocifreni plus - 64:54.

19.47 - Katalonci su došli do svoje igre i uprkos poenima Jovića zaostatak srpskog vicešampiona raste! Dešon Tomas zakucava za plus 12 ekipe Ćavija Paskvala - 60:48 i Radonjić je prinuđen da tajm-autom seče nalet domaćina.

19.43 - Branko Lazić odlično otvara drugo poluvreme i drži Crvenu zvezdu u životu, ali su se Ante Tomić i Marselinjo Uertas pobrinuli da razlika Barselone i dalje bude prilično visoka i pred momcima Dejana Radonjića je i dalje veliki posao - 53:44.

19.25 - Marjanović smanjuje sa linije penala, ali su crveno-beli i dalje u velikom minusu - 49:38.

19.22 - Hezonja opet pogađa za tri poena, Doelman se nadovezuje i Barsa stiže do serije 12:0 za nešto više od dva minuta, te je Zvezdin zaostatak sada dvocifren - 49:36.

19.19 - Ipak, Barselona za tren oka odlazi na plus pet pošto je hrvatski tandem Tomić - Hezonja upisao prve poene i pred Radonjićevim timom je novo jurenje razlike - 44:36.

19.16 - Kalinić se potpuno razigrao! Sa pet vezanih pogodaka sjajnog krila  Zvezda dolazi do poravnanja - 31:31.

19.11 - Meč ulazi u nešto mirniji ritam, a srpski vicešampion i dalje drži korak za favorizovanim rivalom. Čarls Dženkins upisao se u listu strelaca, dok je Aleks Abrines uzvratio sa druge strane. Međutim, prve poene postiže i Nemanja Dangubić, crveno-beli prilaze na samo dva poena zaostatka i Paskval traži tajm-aut - 31:29.

19.07 - Nekoliko nervoznih napada na obe strane i rezultat i dalje miruje što ne odgovara crveno-belima! Tu letargiju prekida Luka Mitrović poenima sa linije penala, kao i Jović ulazom pod obruč i Zvezda je sve bliže - 27:25.

19.04 - Sve što je gradila tokom čitave prve četvrtine Zvezda je prosula u poslednja dva minuta! Tri izgubljene lopte uzastopce Katalonci su znali da kazne i preko Tomasa Satoranskog dolaze do za ovaj meč velikih plus šest sa kojom okončavaju prvi kvartal - 27:21.

19.01 - Oba tima vezala su nekoliko promašaja za promenu, ali je prva pogodila Barselona i to za tri poena pošto je Dešon Tomas zabeležio peti poen i naterao stratega Zvezde da zatraži minut odmora.

18.58 - Ne odstupaju Radonjićevi momci ni za pedalj! Iako Barsa i dalje pogađa praktično sve, Boban Marjanović i Markus Vilijams nose napad crveno-belih koji i dalje drže rezultat u egalu!

18.54 - Nastavlja se kanonada u Blaugrani! Crvena zvezda nije ostala dužna Kataloncima i za sada odlično odgovara na sjajnu igru u napadu ekipe Ćavija Paskvala - 17:15!

18.51 - Plušte pogoci na obe strane, igra se brzo, a i jedni i drugi praktično ne mogu da promaše! Marjanović je nadmudrio Tomića pod košem Barse, ali Doelman je neumoljiv sa druge strane - 13:13!

18.49 - Za sada se igra koš za koš. Za crveno-bele pogađali su Marjanović, Blažič, Lazić i Vilijams! Ali, s druge strane odgovarali su Doelman i Tomas.

18.46 - Dejan Radonjić se odlučio za petorku Vilijams - Lazić - Blažič - Mitrović - Marjanović, dok će domaći nastupiti u sastavu Uertas - Abrines - Tomas - Doelman - Tomić.

Zvezdin katalonski san može da počne. Izabranici Dejana Radonjića u Blaugrani jure prvi trijumf u TOP 16 fazi, koji bi ih u potpunosti vratio u život, ali i uključio u borbu za četvrtfinale. Mnogi su već otpisali crveno-bele, možda i s razlogom, s obzirom da su retki klubovi koji se mogu podičiti da su uzeli skalp moćnom katalonskom klubu, a posebno na njegovom terenu.

Zvezda je TOP 16 fazu započela sa tri poraza i u slučaju četvrtog plasman u četvrtfinale bi izgledao u potpunosti nestvarivo.

Sve nade gosti će i ovoga puta ulagati u Bobana Marjanovića. MVP prvog dela sezone pošteno je osetio težinu druge faze i večeras će morati da bude na visini zadatka, kako bi crveno-beli uopšte imali čemu da se nadaju. Sa druge strane će biti odlični Ante Tomić, koji igra sasvim solidno ove sezone. Naravno, ne treba pričati od kolike bi važnosti bilo to da Markus Vilijams bude na svom prepoznatljivom novou.

Barsa je oslabljena ne igranjem Navara i Olesona, ali trener Ćavi Paskval na raspolaganju ima veliki broj vrhunskih igrača, pa će Zvezdina odbrana morati da bude na maksimumu borbenosti, kako bi se zaustavio rafal domaćeg tima.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.