US Open: Hrvatska u transu, Čilić je novi šampion!

Izvor: Sportal.rs, 09.Sep.2014, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US Open: Hrvatska u transu, Čilić je novi šampion!

Marin Čilić ušao je u istoriju svetskog tenisa! Hrvatski teniser osvojio je US Open, pošto je u finalu Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku osvojio prvu Gren slem titulu savladavši Keija Nišikorija iz Japana sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3 i 6:3. Čilić je tako postao drugi Hrvat koji je osvojio Gren slem titulu i to nakon 13 godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << pošto je Goran Ivanišević trijumfovao na Vimbldonu 2001. godine.

Hrvat je u svom prvom Gren slem finalu u karijeri bez mnogo muke savladao Nišikorija posle sat i 54 minuta, koji je prethodno postao prvi azijski igrač koji je takođe stigao do završnog meča poslednjeg turnira u sezoni iz najveće kategorije. Podsetimo, Nišikori je istorijski uspeh ostvario trijumfom protiv prvog tenisera današnjice Novaka Đokovića, ali u finalu nije imao snage da se domogne trofeja.

Čilić je u ponedeljak odigrao sjajan meč, dozvolio je Japancu samo jedan brejk i to u drugom setu, kada je već stvorio dva brejka viška. Hrvat je Japanca deklasirao i u asevima - 17:2. Pre ovog finala, Nišikori i Čilić su se sastajali sedam puta, a Japanac je vodio sa 5:2 u pobedama.

Na ovogodišnjem US Openu dogodilo se da u finalu jednog od četiri Gren slem turnira nema bar jednog od trojice najboljih u prethodnih devet godina - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala ili Rodžera Federera, što nije bio slučaj od 2005. godine.

(Foto: Beta/AP/Mike Groll)
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Tenis

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čilić osvojio US open

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2014

Hrvatski teniser Marin Čilić osvojio je svoju prvu Gren slem titulu u karijeri, pošto je u finalu US opena deklasirao Keija Nišikorija sa 6:3, 6:3, 6:3...U prvom gemu Čilić je sa dve greške forhendom poklonio brejk loptu rivalu, ali je onda istim udarcem očešao liniju i ubrzo poveo sa 1:0. Blagih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Čilić ponovio podvig Samprasa, Hrvatska slavi šampiona US opena!

Izvor: Blic, 09.Sep.2014

Hrvatski teniser Marin Čilić novi je šampion US opena, jer je u velikom finalu savladao Keija Nišikorija iz Japana sa 6:3, 6:3, 6:3...Niko još od 2002. godine nije uspeo da osvoji ovaj grend slem turnir a da je na njega došao rangiran izvan desetorice najboljih na svetu. Tada je to uradio slavni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.