UMANJENA KAZNA: Simona Halep van terena devet meseci

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 18:56

UMANJENA KAZNA: Simona Halep van terena devet meseci

Prvobitno je bila suspendovana na četiri godine.

Rumuska teniserka Simona Halep dobila je devetomesečnu suspenziju od strane Suda za sportsku arbitražu, umesto prvobitne četvorogodišnje zabrane zbog dopinga koju joj je u septembru prošle godine izrekla Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA), prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Halep je bila pozitivna na zabranjenu supstancu roksadustat tokom Ju-Es opena 2022. godine. Ova supstanca stimuliše stvaranje crvenih krvnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zrnaca. Rumunska teniserka je za drugi doping prekršaj optužena u maju prošle godine zbog nepravilnosti u njenom biološkom pasošu. Halep je tada negirala nepravilnosti i izjavila da planira da pred Sudom u Lozani spere ljagu sa svog imena.

Rumunka (32) je u karijeri osvojila 24 titule u singlu, od toga dva grend slema. Ona je 2018. pobedila na Rolan Garosu, a 2019. je trijumfovala na Vimbldonu. Rumunska teniserka je tokom 2017. i 2018. godine provela 64 nedelje na prvom mestu WTA liste.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.