UEFA traži 16 mesta na novom SP

Izvor: N1 televizija, 09.Feb.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA traži 16 mesta na "novom" SP

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin potvrdio je da će UEFA tražiti 16 mesta za Evropu u novom formatu Svetskih prvenstava.

Podsetimo, od 2026. učestvovaće 48 timova, podeljenih u 16 grupa po tri. Shodno tome, Ćeferin će tražiti da evropski timovi budu razdvojeni, dakle, u svakoj od grupa po jedan.

"Mislim da je to dobar spoj kvaliteta i kvantiteta. Ako šaljemo 16 najkvalitetnijih timova, to bi bilo sassvim dovoljno. Takođe, u svo poštovanje prema drugim kontinentima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i reprezentacijama, trebalo bi da budu razdvojeni", rekao je Čeferin.

Iako ta odluka direktno utiče i na njega, Slovenac je podržao i to da predsednik UEFA bude ograničen na tri mandata od četiri godine.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

UEFA traži 16 mjesta na "novom" Svjetskom prvenstvu

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2017

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin potvrdio je da će UEFA tražiti 16 mjesta za Evropu u novom formatu Svjetskih prvenstava...Podsjetimo, od 2026. učestvovaće 48 timova, podjeljenih u 16 grupa po tri. Shodno tome, Čeferin će tražiti da evropski timovi budu razdvojeni, dakle, u svakoj od grupa...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.