UEFA promenila scenario baraža, Srbija sada bliže EP?!

Izvor: Sportske.net, 11.Apr.2020, 10:26

UEFA promenila scenario baraža, Srbija sada bliže EP?!

Ako ovako ostane, ipak će nam biti dosta lakše, ako se odmere sve prednosti i mane ovakve odluke...

Kako pišu engleski mediji, baraži za plasman na EURO 2020. ili bolje da kažemo EURO 2021. biće odloženi za jesen. Ali, kada.

U ovom trenutku postoje dve opcije, oktobar ili novembar, tačnije niko od učesnika, ukupno ih je 16, ne želi da prvi meč posle skidanja zabrane bude takmičarska utakmica.

Plan je zbog toga sledeći, odbili su da igraju u septembru >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << polufinale, taj termin bi iskoristili za jedan prijateljski meč, da bi u oktobru igrali polufinale i onda u novembru odlučujući meč za plasman na završni turnir koji je odložen za godinu dana.

Šta je dobro za Srbiju?

To što postoji velika mogućnost da mečevi budu igrani pred praznim tribinama.

Niko jasno ne zna kako će se razvijati virus, ali ta mogućnost je vrlo realna, zbog britanskih reprezentacija. Naime na ostrvu će, kako sada stvari stoje, sve mečeve do kraja 2020. igrati pred praznim tribinama, a kako bi se izbrisala prednost koju bi imali drugi timovi, razmišlja se da svi dueli baraža budu igrani bez gledalaca.

To ide na ruku Srbiju, Norveška je opasan protivnik, bilo bi nam mnogo lakše bez publike na severu. Doduše to znači i prazne tribine ako se dočepamo finala, ali svejedno, čini se da bi Škoti ili Izraelci kod kuće i bez navijača bili mnogo lakši posao nego Norveška u gostima...

Ako ne bude promena, ovo je ipak dobra vest i olakšava Srbiji stvari, mada jasno je, treba eliminisati Norvežane sa novim zvezdama poput Halanda i Odegarda i još nekoliko igrača iz najjačih liga na svetu.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.