UEFA potvrdila da je Buskets pod istragom zbog rasizma

Izvor: Blic, 12.Maj.2011, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA potvrdila da je Buskets pod istragom zbog rasizma

Evropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je da se igrač španskog prvaka Barselone Serhio Buskets nalazi pod istragom zbog razisma, ispoljenog na prvom meču polufinala Lige šampiona protiv madridskog Reala.

Reprezentativac Španije je na utakmici sa "kraljevskim klubom" u Madridu, 27. aprila, prema tvrdnjama zvaničnika Reala nazvao Brazilca Marsela majmunom.

UEFA je saopštila da joj je Real predao dokaze o Busketsovom istupu - video-snimak, izjavu Marsela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i stav klupskog rukovodstva najtrofejnijeg kluba u Evropi.

Disciplinska komisija će odluku o eventualnoj kazni za Busketsa doneti na sastanku koji je zakazan za 15. maj, a ona će biiti saopštena dan kasnije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.