UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Vardara

Izvor: Sportske.net, 20.Jul.2017, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Vardara

Evropska fudbalska unija pokrenula je disciplinski postupak protiv makedonskog šampiona Vardara zbog propusta u organizaciji i incidenata na meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv švedskog Malmea.

Kako je prenela makedonska agencija MIA,  delegat utakmice Vardar - Malme je naglasio lošu organizaciju tog kvalifikacionog meča koji je odigran u utorak u Strumici, na jugoistoku Makedonije.

Delegat je naveo da su navijači Vardara bacali tvrde predmeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na teren, uvredljvo skandirali, kao i da je vaća grupa navijača uznemiravala službena lica i da je bilo upotrebe pirotehničkih sredstava. U izveštaju sa utakmice se naglašava i navijačko blokiranje stepenica na centralnoj tribini.

Kako navodi MIA, odluka oko izvesne kazne makedonskom fudbalskom šampionu će biti doneta 28. jula.

Skopski Vardar je revanš utakmicu koja je odigran u Strumici, jer se nacionalni stadion u Skoplju priprema za meš Superkupa Uefa, dobio sa 3:1 i ukupnim rezultatom 4:2 se plasirao u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Suparnički tim iz Švedske Malme je, dodaje se, imao niz primedbi na organizaciju utakmice i ponašanje navijača Vardara na utakmci na stadionu "Mladost" u Strumici.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

NOVE KAZNE NA BALKANU: UEFA pokrenula postupak protiv Vardara

Izvor: HotSport.rs, 20.Jul.2017

Senku na podvig mogla bi da baci sankcija Evropske fudbalske federacije.. . Makedonskog šampiona bi mogli skupo da koštaju organizacioni propusti u revanšu sa prvakom Švedske.. Vardar je savladao Malme u Makedoniji i plasirao se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Druga strane medalje...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.