UEFA odbacila žalbe Fenerbahčea i Bešiktaša

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Jul.2013, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA odbacila žalbe Fenerbahčea i Bešiktaša

Evropska fudbalska unija (UEFA) odbacila je žalbe turskih klubova Fenerbahčea i Bešiktaša i potvrdila da oni neće igrati u evropskim takmičenjima ove sezone.
(FOTO: FK Fenerbahče)
Disciplinska komisija UEFA prethodno je kaznila Fenerbahče trogodišnjom, a Bešiktaš jednogodišnjom zabranom nastupa u svim evropskim takmičenjima zbog učestvovanja u nameštanju utakmica u sezoni 2010/2011.
Na odluku UEFA oba kluba imaju pravo žalbe Sudu za arbitražu u sportu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> Fenerbahče je završio sezonu na drugom mestu prvenstva Turske i trebalo je da igra kvalifikacije za Ligu šampiona, a Bešiktaš je kao trećeplasirani mogao da zauzme upražnjeno mesto.
Međutim, posle današnje potvrde suspenzije istanbulskim klubovima, u kvalifikacijama za Ligu šampiona igraće četvrtoplasirana Bursa. Žreb nastavka kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope biće održan u petak.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Janina definitivno bez Lige Evrope

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Jul.2013, 19:34

Grčki prvoligaš PAS Janina i definitivno neće igrati u Ligi Evrope naredne sezone, pošto je Međunarodni sud za arbitražu u sportu (CAS) odbio žalbu tog kluba na odluku UEFA o suspenziji zbog dugovanja i neplaćanja poreza.. (FOTO: psap.gr). CAS je saopštio da je odbacio žalbu grčkog kluba na...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.