UEFA ne staje, izrečena kazna evropskom velikanu!

Izvor: Sportske.net, 28.Mar.2020, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA ne staje, izrečena kazna evropskom velikanu!

Ni pandemija nije sprečila evropsku kuću fudbala da reaguje na izgrede navijača.

Evropska fudbalska unija (Uefa) novčano je kaznila Ajaks sa 53.250 evra zbog nesportskog ponašanja navijača na utakmici Lige Evropa protiv Hetafea.

Utakmica se igrala u Španiji 20. februara, a gostujući navijači bacali su razne predmete na teren i lomili stolice na tribini.

Fudbaler Hetafea Dejverson Silva pogodjen je upaljačem kada je proslavljao prvi gol u pobedi od >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 2:0.

Navijači Ajaksa bacali su pivo preko ograde na deo tribine na kome su bile smeštene porodice fudbalera, a predsednik Hetafea Anhel Tores rekao je da će se klub žaliti Uefi.

Kako je prenela Marka, Ajaks je identifikovao izgrednike, biće im naplaćen deo novčane kazne kluba i zabranjen ulazak na stadion.To je druga kazna za Ajaks za manje od godina dana, nakon nereda njegovih navijača uoči utakmice Lige šampiona u oktobru u Valensiji.

Uefa bi mogla da zabrani navijačima Ajaksa odlazak na jedno gostovanje naredne sezone u evropskim takmičenjima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Pivo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uefa kažnjava iako nema fudbala

Izvor: RTS, 29.Mar.2020, 07:59

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Ajaks sa 50.000 evra zbog ponašanja navijača na prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope u Španiji protiv Hetafea. . Iako je fudbal u celoj Evropi stao zbog epidemije koronavirusa,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.