Izvor: Nezavisne Novine, 05.Apr.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA naredila Barsi i Atletiku boje dresova (FOTO)

Evropska kuća fudbala precizno je objasnila zašto će oba tima večeras nositi rezervne garniture.

Neobična slika biće viđena na večerašnjoj utakmici Barselona - Atletiko.

Fudbaleri Barse, šampioni Evrope, moraće da nastupe u rezervnoj - žutoj garnituri dresova, posvećenoj katalonskoj zastavi, iako će biti domaćini.

Sa druge strane, ni Madriđani neće obući svoju osnovnu, crveno-bijelu kombinaciju.

Prema pravilu UEFA, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << timovi moraju da nose dresove koje će raspoznavati sudije, navijači na stadionu i publika koja gleda prenos na TV-u. Stoga, Barseloni i Atletiku je stiglo upozorenje da će njihovi igrači morati da obuku rezervne, gostujuće varijante dresove u oba četvrtfinalna duela Lige šampiona.

UEFA je procijenila da osnovne boje Atletika, crveno-bijele na pruge, sa plavim šortsevima, stvaraju "sudar boja" u odnosu na kombinaciju Barselonine prve garniture, iako su već igrali jedni protiv drugih ove sezone tako obučeni.

U takvim situacijama, obično se gostima naredi da obuku svoju drugu garnituru, ali to sada nije i ne može da bude slučaj.

Atletikov dres za gostovanja je mornarsko plavi i ta boja stvara još veći problem u susretu sa Barseloninim dresom. U takvoj situaciji, UEFA je propisala da timovi u obe runde dvomeča moraju da nose svoje rezervne varijante, piše španski "AS".

Stoga, večeras će sa Nou Kampa biti poslata neobična slika - Barselona će igrati u žutim dresovima, a Atletiko u takođe rezervnoj - plavoj opremi.

(NN/mondo)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.