Izvor: B92, 03.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA najvljuje kaznu protiv Engleza

Evropska fudbalska federacija, UEFA, najavila je da će kazniti FS Engleske zbog incidenata na utakmici protiv Turske u okviru kvalifikacija za EURO 2004, kao i tuče navijača i policije ispred stadiona u Sanderlendu.

Više od 90 navijača uhapšeno je posle tuče pre meča. Huligani su policiju gadjali flašama i stolicama, pre nego što su počele medjusobne tuče izmedju rivalskih grupa navijača Sanderlenda, Lidsa i Njukasla.

U tuči medjutim nisu učestvovali gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navijači, iako je to bila najveća briga policije, s obzirom na rivalstvo Turaka i Engleza posle ubistva navijača Lidsa u Turskoj pre nekoliko godina.

Predstavnik FS Turske izjavio je da bi Engleskoj trebalo zabraniti igranje sledeće kvalifikacione utakmice na domaćem terenu. "Da se ovo desilo u Turskoj mi bi dobili 2 ili 3 meča suspenzije", rekao je on. Englezi su utakmicu dobili sa 2:0, a posle oba gola na teren je utrčalo oko 50 navijača, dok je jedan od njih napao igrača gostiju Alpaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.