U21 EP: Fudbaleri Poljske na startu jači od Belgije

Izvor: B92, 16.Jun.2019, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U21 EP: Fudbaleri Poljske na startu jači od Belgije

Mlada reprezentacija Poljske zabeležila je pobedu na otvaranju Evropsko prvenstva za igrače do 21 godine.

U susretu grupe A Poljska je u Ređo Emiliji pobedila Belgiju sa 3:2 (1:1) i time potvrdilada ima velike ambicije na ovom turniru.

Belgijanci su prvi stigli do pogotka i to preko igrača Tuluza Arona Leje u 16. minutu, koji je odlično reagovao posle centaršuta sa leve strane.

Radost Belgijanaca trajala je svega desetak minuta jer je Poljska u 26. minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjednačila preko Šimona Zurkovskog, fudbalera Gornjika iz Zabžea. On je šutirao po sredini gola sa dvadesetak metara, lopta je na putu zakačila igrača odbrane Belgije, promenila smer i završila u mreži.

U nastavku, još dva gola Poljaka. U 52. minutu posle kornera sa leve strane najviši u skoku je bio igrač Arsenala Kristijan Bjelik, udarcem sa šest metara glavom je smestio loptu u mrežu.

Poljska je do dva gola prednosti stigla u 79. minutu. Posle akcije po desnoj strani Sebastijanu Šimanskom nije bilo teško da zatrese mrežu Belgijanaca, koji su u 84. minutu uspeli da ublaže poraz golom veznjaka Klub Briža, Diona Kulsa.

U drugom meču grupe A od 21 sat sastaju se u derbiju Italija i Španija, dok reprezentacija Srbije u ponedeljak od 18.30 u Trstu igra protiv reprezentacije Austrije u okviru grupe B.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.