U16: Pecarski dominirao u Francuskoj

Izvor: MVP.rs, 25.Jul.2016, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U16: Pecarski dominirao u Francuskoj

Mladi centar je odigrao sjajno čitav turnir.

Reprezentacija Srbije do 16 godina starosti osvojila je prvo mesto  na turniru u francuskom Šatoruu. U poslednjem, trećem kolu, u direktnom duelu za trofej, srpski kadeti su, posle Češke i Italije, na maestralan način savladali i domaću selekciju Francuske rezultatom 79:70.

Za razliku od prva dva meča, kada su izabranici selektora Milana Josića prikazali širok repertoar napadačkog arsenala, u duelu sa Francuzima >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << mladi košarkaši Srbije su pokazali koliko kvalitetno mogu da odigraju i na svojoj polovini terena. Žestoka odbrana donela je prednost srpskim kadetima na početku meča, ali im je i u samoj završnici omogućila da meč mirno privedu kraju.

Još jednom su mladi reprezentativci Srbije odigrali borbeno i kolektivno. Međutim, ponovo je dominatna figura na parketu bio sjajni Marko Pecarski. Centar Orlića je obeležio duel sa 38 poena i 13 skokova, a trojke je šutirao zavidnih 4/6. Pecarski je proglašen je za najboljeg strelca i MVP-a turnira u Šatoruu. Pored njega, u najbolju petorku uvršten je i Mihajlo Stojanov.

Izabranici selektora Josića su turnir u Francuskoj igrali u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, koje se održava u poljskom Radomu od 12. do 20. avgusta. Srbija je smeštena u D grupu, a rivali će joj biti Grčka, Finska i Estonija.

(foto: FIBA Europe)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.