U toku je meč između Srbije i Bugarske

Izvor: RTS, 03.Sep.2009, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku je meč između Srbije i Bugarske

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u prvom kolu Evropskog šampionata u Turskoj od selekcije Bugarske, rezultatom 3:2. Po setovima je bilo 25:21, 17:25, 25:19, 22:25, 11:15.

U dvorani "Abdi Ipekči" pred oko 3.000 gledalaca utakmicu su sudili Gop (Francuska) i Bajči (Slovačka).

Bugarska: G.Bratojev, Cvetanov, Žekov, Ivanov, Gajdarski, Kazijski, Ananijev, V. Bratojev, Nikolov, Josifov, Salparov, Aleksijev.

Srbija: Kovačević, Grbić, Petković, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Samardžić, Miljković, Starović, Gerić, Podraščanin, Stanković, Janić, Nikić i Terzić.

Srbija u petak igra protiv Češke u drugom kolu grupe D, a u nedelju se sastaje sa Italijom. 

U četvrtfinalnu grupu plasiraće se po tri prvoplasirana tima iz svake grupe.

Kolaković: Na momente dobri, ali smo podbacili

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je njegov tim igrao "na momente" jako dobro, ali da je ipak odigrao slabije u porazu od Bugarske sa 3:2 u prvoj utakmici Evropskog prvenstva u Turskoj.

"Igrali smo na momente jako dobro, ali smo imali problema, naročito sa prvim napadom...nažalost, mogu da kažem da smo podbacili. Počeli smo koncentrisano, dobro smo se kretali tokom većeg dela meča, ali presudilo je nekoliko lopti tokom četvrtog seta", rekao je Kolaković.

Srbija već sutra igra sledeći meč na EP, a protivnik je Češka.

"Teška će to biti utakmica. Radi se o ekipi koja je izuzetno kvalitetna, ima mnogo igrača iz italijanske i francuske lige. Biće

Srbiji izuzetno teško da igra taj meč", rekao je on. Bojan Janić je kazao da ipak postoje neke dobre stvari u večerašnjem porazu.

"Jedino što daje razloga za optimizam je to šmo smo sa dosta lošom igrom došli nadomak pobede. Kad god je trebalo da se stisne, nismo uspeli, naročito na kraju četvrtog seta...Nije ovo igra koja nas je krasila poslednjih godina. Probaćemo sutra da popravimo utisak", rekao je Janić.

Najbolji igrač utakmice bio je Ivan Miljković, koji je ostao miran posle poraza.

"Izgubili jesmo, ali sutra je druga utakmica. Protiv Češke ćemo igrati kao i večeras. Ako oni budu bolji, kao što su Bugari bili večeras, skinućemo im kapu. Ali, treba da pokažu da su bolji od nas", rekao je Miljković.

Program drugog takmičarskog dana

Drugog takmičarskog dana na 26. Evropskom prvenstvu za odbojkaše, koji je na programu u petak, sastaju se:

A grupa, Izmir

Poljska - Nemačka (16,30)

B grupa, Istanbul

Holandija-Estonija (16,30)

C grupa, Izmir

Grčka - Španija (14,00)

Slovenija-Slovačka (19,00)

D grupa, Istanbul

Italija-Bugarska (14,00)

Srbija-Češka (19,00)

-

Srbija - Bugarska 2:3 ( 25:21, 17:25, 25:19, 22:25, 11:15 )

Ubedljiva igra reprezentacije Srbije u prvom setu i konstantno vođstvo našeg tima, realizovano je dobijanjem tog seta sa četiri poena prednosti, rezultatom 25:21.. Imali su naši odbojkaši jedan pad u igri pod kraj seta, ali Bugari nisu uspeli ozbiljnije da se primaknu. Rutinskom igrom u finišu prvog seta Srbija je stekla prednost od 1:0.

U drugom setu viđena je znatno bolja igra bugarskih odbojkaša. Na samom početku seta, rezultat je bio gotovo izjednačen, ali su se Bugari nakon početnih 6:6 rezultatski odvojili, zaigrali znatno bolje on srpskih odbojkaša i stekli veliku prednos. Do kraja, nije bilo pomaka u igri našeg tima, tako da su Bugari rezultatom 25:17 stigli do izjednačenja u setovima - bilo je 1:1.

Odlično su Bugari ušli i u treći set, igrali su raznovrsno u napadu i čvrsto na bloku. Ipak, nešto agresivnija igra dovela je do velikog broja grešaka bugarskih odbojkaša. Sa druge strane, Nikola Grbić maestralno je upošljavao Kovačevića i Miljkovića, tako da je naš tim imao prednost od dva poena tokom čitavog seta. Razigrali su se na kraju seta naši odbojkaši, proradio je i blok, tako da je Srbija nakon sjajne igre mirno privela set kraju i rezultatom 25:19 povela sa 2.1. Mnogo bolja igra naših odbojkaša u odnosu na drugi set.

Vodili su odbojkaši Bugarske tokom čitavog četvrtog seta, ali su naši odbojkaši ipak uspeli da dostignu prednost bugarske od čak pet poena prednosti i uvedu set u neizvesnu završnicu. Nakon prednosti Srbije od 22:20, Bugari su napravili seriju od četiri uzastopno osvojena poena i došli do set lopte 24:22. Bugari su već u narednom poenu osvojili set i izjednačili rezultat na 2:2.

Fantastična igra Bugarske na startu taj brejka. Poveli su naši rivali sa čak 4:1. Naši igrači nisu bili dovoljno koncentrisani na početku odlučujućeg seta, tako da su reprezentativci Bugarske vodili igru.

Nakon prednosti Bugaske od 8:4, bilo je evidentno da će naš tim teško ostvariti pobedu na startu Evropskog šampionata. Međutim, nakon toga naši odbojkaši došli su do svoje, prepoznatljive igre, tako da su smanjili prednost Bugarske na 10:8.

Bugari su na kraju ipak slomili otpor srpskih odbojkaša, poveli sa 13:9, a potom mirnom igrom rešili peti set u svoju korist rezultatom 15:11 i tako dobili prvi meč na šampionatu, protiv selekcije Srbije sa 3:2 u setovima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.