Izvor: B92, 27.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U subotu počinje "Goodyear" Jadranska liga

U subotu, 28. septembra, startuje druga Goodyear jadranska liga. Ovo takmičenje okuplja dvanaest timova, koji dolaze iz 4 države sa prostora bivše Jugoslavije i iz Izraela. SR Jugoslaviju predstavlja jedan klub - beogradska Crvena zvezda.

Goodyear liga je prvo takmičenje koje je organizovano na ovom području posle ratnih sukoba devedesetih. U prvom izdanju učestvovalo je šesnaest ekipa, a Jugoslaviju je predstavljala Budućnost. Posle solidnog starta Podgoričani su sezonu završili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << očajno, bez plasmana na "Final four". Ključni razlog za loše rezultate mogao bi biti takmičenje na četiri fronta, često uz nerazumevanje u našoj košarkaškoj organizaciji.

U novoj sezoni Goodyear liga je veoma ambiciozna, što pokazuje priključivanje evropskog giganta - Makabija iz Tel Aviva. Jugoslaviju će reprezentovati Crvena zvezda, koja ne učestvuje u evro-kupovima, pa će moći dostojno da predstavlja YUBA ligu. Crveno-beli ulaze u ligu sa velikim ambicijama, a već na prvom koraku očekuje ih velika prepreka - ljubljanska Union Olimpija. "Zmajčeki" brane titulu osvojenu u prvom izdanju lige (3:0 u finalnoj seriji protiv Krke iz Novog Mesta). Međutim, Olimpija je dosta oslabljena u odnosu na prošlu sezonu, pa meč u subotu može biti pravi test za novi Zvezdin tim.

Slovenija će imati tri predstavnika u ovogodišnjem takmičenju - Olimpiju, Krku i Pivovarnu Laško. Četiri kluba reprezentuju Hrvatsku - Cibona, Zagreb, Split i Zadar. U takmičenju učestvuju tri kluba iz BiH - Bosna, FEAL Široki Brijeg i Borac nektar iz Banjaluke, uz pomenute Izraelce (Makabi) i Zvezdu.

Takmičenje počinje 28. septembra, a završava se 15. marta. Glavni favorit je Makabi, a konkurenti za titulu najverovatnije će im biti Cibona, Olimpija, Krka i Crvena zvezda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.