U rancu krijumčario milion švedskih kruna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U rancu krijumčario milion švedskih kruna

Uprava carina saopštila je danas da su carinici na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina sprečili putnika da u rancu prokrijumčari više od milion švedskih kruna, što je protivvrednost od gotovo 101.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao "audi" švedskih tablica koji se kretao od te zemlje ka Turskoj. Na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi, 45-godišnji državljanin Švedske turskog porekla odgovorio je da ima samo lične >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stvari i 300 evra kod sebe.

Posle detaljnog pregleda automobila, putnika i njegovog prtljag, carinici su pronašli prepun ranac neprijavljenog novca koji je bio skriven iza suvozačevog sedišta i kamufliran ostalim stvarima.

U rancu se nalazilo 1.142.000 švedskih kruna. Putniku je vraćeno 102.700 kruna, što je protivvrednost za 10.000 evra koliko je dozvoljeno preneti preko granice bez prijavljivanja.

Preostali novac privremeno je zadržan do okončanja prekršajnog postupka protiv vozača.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Carinici zaplenili švedske krune u vrednosti od 100.000 €

Izvor: B92, 23.Nov.2018

Beograd -- Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina, sprečili putnika da u rancu prokrijumčari više od milion švedskih kruna...Protivvrednost je gotovo 101.000 evra...Prekršaj je otkriven 21. novembra kada je tokom večeri na red za kontrolu stigao „audi“ švedskih tablica...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.