U planu izgradnja garaža i vrtića na Limanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2018, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U planu izgradnja garaža i vrtića na Limanima

Grad Novi Sad, kao živ organizam, menjao je svoju infrastrukturu tokom poslednjih godina i decenija, kako zbog sve većeg broja stanovnika, tako i zbog neujednačene gustine naseljenosti. Takav ishod prouzrokovao je i nedovoljan broj parking mesta u pojedinim delovima grada, zbog čega je u planu izgradnja 5 novih javnih garaža na Limanima.

U tom delu grada, planira se i izgradnja dva nova vrtića, a prema najavama, u naredne tri godine Novi Sad bi mogao dobiti i novo gradsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naselje od oko 7.000 stanovnika.

"Planirano je da bude urađeno dodatnih 700 - 750 parkinga na tim postojećim, planirana je još jedna podzemna garaža, više suterenska", kaže direktor Javnog preduzeća "Urbanizam" Dušan Miladinović i dodaje:

"Garaže će imati jedan sprat, odnosno 3 metra ukupno, jer je na krovu planirano parkiranje. U prizemlju se zadržava, i planirana je podzemna, podrumska etaža. Naravno bila bi ozelenjena, što mi dajemo kao uslov, do 50 odsto fasadnih zidova da bude ozelenjeno i krošnjasto drveće bi bilo iznad one zadnje etaže, iznad krova".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.