Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2021, 12:08

U kupu leži spas za Nikolića i Lokomotivu

Mašinovođe u pohodu na četvrti trofej u poslednjih sedam sezona

Neparna godina, Kup Rusije i Lokomotiva u kombinaciji savršen su spoj. Pretplatile su se Mašinovođe na osvajanje trofeja u najmasovnijem takmičenju. Tri puta su krunisane za šest godina, a novi trofej bi im doneo i prohodnost u Ligu Evrope. Od očaja do sjaja i nazad, a da sezona ne bude potpuno siva za Lokomotivu, put do vedrijih tonova vodi preko Samare.

Prolećna bajka pretvorila se u košmar za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Marka Nikolića i njegove momke. Debakl protiv Zenita pokrenuo je lavinu. Ostala je Lokomotiva kratka za titulu, ostaće kratka i za kvalifikacije za Ligu šampiona ukoliko moskovski Spartak osvoji makar bod u poslednjem kolu, a gubitak još jednog trofeja izazvao bi podrhtavanje tla.

U Nižnjem Novgorodu će Lokomotiva igrti za spas sezone, a Samara za pozlatu i povratak u Premijer ligu Rusije u velikom stilu. Briljantan godina je iza Samare, poznatije i kao Krila Sovjetov. Oduvala je Samara konkurenciju u drugoj ligi, a u poslednjem kolu će biti u prilici da prebaci granicu od 100 bodova i golova. Igor Osinkin je uradio sjajan posao sa iskusnim timom. Osvajanje Kupa Rusije bi svakako bio najveće dostignuće u klupskoj istoriji.

Lokomotiva je najuspešnija u Kupu Rusije, specijalista je za najmasovnije takmičenje. Posebno u poslednjih nekoliko godina od kada svake druge sezone puni vitrine. Bude li se držala tradicije, u Nižnjem Novgorodu će prigrabiti deveti pehar namenjen pobedniku kupa.

19.00: (3.80) Samara (3.35) Lokomotiva (2.05)

Nikolićevi napadači kubure sa opipljivim učinkom, golovi izostaju. A, da u napadu ne štima sve kako treba dobar je pokazatelj da je vezista Gžegož Krihovjak najbolji strelac sa devet golova kada je reč o prvenstvu. Sa druge strane, Samara ima pravog predatora. Terorisao je Ivan Sergeev rivale u drugoj ligi. Postigao je neverovatnih 40 golova i sasvim sigurno će fokus Mašinovođa biti na njemu.

Samara je do finala Kupa Rusije stigla bez primljenog gola uglavnom žrebu, a prethodno je u preliminarnoj rundi i grupnoj fazi samo Dinamo Stavropol uspeo da joj naudi. Nije imala naročito težak žreb, ali je bila izrazito dominantna i potvrdila je da je prerasla drugu ligu i da je spremna za društvo najbolji. Od osmine finala pred Samarom su pali Himki, Dinamo Moskva i Ahmat Grozni. Prošetala se i Lokomotiva do finala, a od osmine finala je svakom rivalu spakovala po tri gola. Poslednji u nizu bio je CSKA.

Favorit je Lokomotiva, ali ne izraziti, jer je poljuljana. Gubitak titule i težak poraz od Zenita dobrano su uzdramli tim Marka Nikolića. Pojeo je pritisak Lokomotivu, pa bi stegnutost i rezervisanost mogla da iskoristi i Samara, i pokuša da uvede meč u penal rulet, koji bi usledio odmah po završetku regularnih 90 minuta.

KUP RUSIJE - FINALE

Sreda

19.00: (3.80) Samara (3.35) Lokomotiva (2.05)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.