U Voši spremni za derbi sa Radničkim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Voši spremni za derbi sa Radničkim

Posle dvonedeljne pauze usled obaveza reprezentacije, ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije. Do početka plej ofa i plej auta, ostalo je da se odigraju još samo dva kola, nakon kojih će i definitivno biti poznato koje ekipe će se u nastavku sezone boriti za izlazak na evropsku scenu, a koji timovi će voditi bitke u borbi za opstanak u ligi.

Pred fudbalerima Vojvodine, u subotu je izuzetno važan meč protiv Radničkog u Nišu, odnosno duel sa jednim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od glavnih kandidata za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Radnički se trenutno nalazi na visokom trećem mestu i ima devet bodova više od "stare dame", pa bi crveno-beli, u slučaju pobede, tu razliku smanjili na samo šest bodova.

Ako se u obzir uzme i to da će uoči plej ofa doći do podele bodova i da će istim rivalima predstojati još jedna međusobna utakmica do kraja sezone, jasno je da crveno-beli, bez obzira na trenutno veliki bodovni zaostatak, i dalje sve drže u svojim rukama i samo od njih zavisi da li će uspeti u svom primarnom rezultatskom cilju, a to je novi izlazak na međunarodnu scenu.

Fudbaler koji je ove zime upravo iz Radničkog stigao u redove Vojvodine, Lazar Arsić (26), veruje da Voša može trijumfalno da se vrati iz Niša.

"U Nišu nas sutra sigurno očekuje jedna veoma teška utakmica. Radnički je ekipa koja je sastavljena od mnogo iskusnih fudbalera, koji znaju da igraju na rezultat, a ubeđen sam i da će atmosfera biti sjajna. Međutim, sve je na nama i ukoliko u utakmicu uđemo motivisani i fokusirani, sa ambicijom da pobedimo, mislim da će tako i biti. Radnički se, poput nas, bori za plasman u Evropu, ali i mi verujemo da ćemo ispuniti taj cilj i borićemo se sve dok postoji šansa za to, odnosno do samog kraja", izjavio je Arsić.

Njegov saigrač Nikola Antić (24) ističe da je, bez obzira na nepovoljne rezultate u prethodnom periodu, atmosfera u timu dobra i da igrači sa nestrpljenjem očekuju ovaj meč.

"Iskreno, moji saigrači i ja jedva čekamo da utakmica počne. Mečevi protiv Radničkog su uvek bili dobri i nezgodni, a mi imamo mnogo motiva da jurimo to treće mesto, za koje smatram da je realno dostižno. Radnički je sastavljen od mnogo dobrih igrača, koje uglavnom sve poznajemo i znamo kako igraju, ali ćemo se skoncentrisati samo na nas. Tokom prethodne dve nedelje, radili smo jako dobro, te zato verujem da ćemo uspeti da napravimo dobar rezultat i uđemo u dobar ritam, odnosno da ćemo potom kod kuće pobediti i Rad i ući u seriju pobeda", rekao je Antić.

Meč između Radničkog i Vojvodine igra se sutra na stadionu "Čair" u Nišu, sa početkom u 15 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.