U Sremu 17 novih slučajeva koronavirusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2020, 12:44

U Sremu 17 novih slučajeva koronavirusa

Tri puta nedeljno Zavod za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici iznosi podatke o broju zaraženih kako na teritoriji Sremskog okruga tako i na teritoriji Grada Sremske Mitrovice. Poslednji izveštaj Zavoda objavljen je u petak, a do današnjeg dana nije zabeležen značajan porast broja zaraženih, 70 lica testirano je tokom vikenda na teritoriji čitavog okruga dok je 17 pozitivno u Sremu.

Izveštaj saopšten u petak za grad Sremsku Mitrovicu iznosi 86 lica pozitivnih na koronavirus >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok je današnji podatak 108 pozitivnih osoba.

Od 1. juna na teritoriji okruga testirano je 1658 lica, a stopa učestalosti za grad na Savi iznosi 1,25 lica zaraženih na 100 hiljada stanovnika.

Dovoljnu količinu opreme ima i Mitrovačka bolnica. Najteži pacijenti priključeni su na respirator i to su uglavnom starija lica sa pridruženim bolestima. Od poslednjeg izveštaja preminulo je troje lica.

Kovid ambulanta funkcioniše bez gužvi a brojevi lica koja se javljaju u Kovid ambulantu kreću se u ranijem proseku. U petak se javilo 118 lica sa simptomima, u subotu 93 a tokom jučerašnjeg dana 65 lica.

Epidemiološka situacija u gradu je pod kontrolom, a u drugoj zdravstvenoj ustanovi Mitrovčani i dalje mogu obaviti komercijalne testove.

Prema rečima nadležnih, primetan je i pad broja lica koja testove obavljaju radi odlaska u inostranstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.