U Preševu do ponoći očekuju 6.000 izbeglica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2015, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Preševu do ponoći očekuju 6.000 izbeglica

U Preševo bi do ponoći trebalo da stigne oko 6.000 izbeglica i migranata. Toliki broj bi mogao da napravi malo veću gužvu u prihvatnim centrima u tom mestu – ali se očekuje da već prekosutra napuste Srbiju, izjavila je  potparolka UNHCR-a Melita Šunjić.

Situacija sa migrantima u Srbiji danas je mirna, ocenila je portparolka UNHCR-a Melita Šunjić, uprkos procenama da se do kraja dana u Preševu očekuje oko 6.000 izbeglica i migranata. Dodala je i da je njihov priliv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bio usporen zbog štrajka prevoznika trajekta u Grčkoj. Ministar odbrane Bratislav Gašić ponovio je stav Vlade da Srbija neće dizati ograde na granicama, niti slati vojsku zbog migranata, a da odnos prema njima treba da ostane najhumaniji.

Ministar Gašić je dodao je da se broj migranata koji dnevno pristižu u Dimitrovgrad ustalio u proseku na 200, i da se ne očekuje njihov znatniji priliv u taj grad iz pravca Bugarske,  kao i da Srbija prati situaciju u okruženju i Evropi kako bi se što bolje spremila za zimski period. Na izlasku iz Srbije, od Šida, izbeglice i migranti hrvatskim vozovima odlaze u Slavonski Brod, gde treba da se registruju u prihvatnom centru, a zatim vozovima i autobusima odlaze put Slovenije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.