U Nigeriji delegirali mrtvog sudiju

Izvor: RTS, 22.Apr.2016, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nigeriji delegirali mrtvog sudiju

Pele je davno rekao da će Afrikanci - preciznije, jedna od selekcija sa afričkog kontinenta - biti prvak sveta vrlo brzo. To „vrlo brzo" je bilo i prošlo, ali šampioni Mundijala su i dalje samo iz Južne Amerike i Evrope. Jedan od osnovnih razloga neuspeha vodećih reprezentacija iz Afrike jeste i poslovična neorganizovanost, na terenu i pored njega. Pogledajte samo ovaj niz bizarnih situacija koje se dešavaju u Nigeriji u ovom trenutku... >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Nigerijski sud je proglasio Krisa Givu predsednikom Fudbalskog saveza Nigerije. Istovremeno, Amađu Pinik i dalje sebe smatra prvim čovekom nigerijskog fudbala. Oba tabora (klana, klike, serkla, grupe...) ponašaju se kao da oni i samo oni vode poslove Saveza, zbog čega je sasvim moguće da se na narednim mečevima lokalne lige pojave dva seta arbitara - Givini i Pinikovi.

Među tim sudijama, sasvim je sigurno, neće biti Vale Akinsanja, koga je delegirala Givina grupacija za meč između Vari Vulvsa i ekipe Giva. Razlog? Gospodin je preminuo u januaru ove godine.
Svi pokušaji da se reguliše ova kriza do sada su propali. Ministar sporta Solomon Dalung je uputio poziv stranama da se formira nekakav komitet pomirenja, na šta se niko nije odazvao.
Fifa se takođe umešala, ali to, ponekad, ume da doprinese jedino dodatnoj nestabilnosti. Vladajuće svetsko fudbalsko telo preti sankcijama, čak i suspenzijama, ako se uskoro ne nađe neko rešenje i ne spreči uplitanje politike u fudbalska zbivanja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Nigeriji delegirali mrtvog sudiju

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2016

ABIDŽA - Pele je davno rekao da će Afrikanci - preciznije, jedna od selekcija sa afričkog kontinenta - biti prvak svijeta vrlo brzo. To „vrlo brzo" je bilo i prošlo, ali šampioni Mundijala su i dalje samo iz Južne Amerike i Evrope. Jedan od osnovnih razloga neuspjeha vodećim reprezentacija iz...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.