U Lilu ponovo pao rekord

Izvor: MVP.rs, 18.Sep.2015, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Lilu ponovo pao rekord

Prvoj polufinalnoj utakmici je prisustvovalo 26.922 gledalaca.

U martu 2014. godine oboren je rekord po broju gledalaca na jednoj košarkaškoj utakmici u dvorani, a ponosni vlasnik bila je beogradska "Kombank Arena". Meču četvrtfinala Evrokupa između Crvene zvezde Telekom i Budiveljnika prisustvovalo je, prema zvaničnim podacima, 24.232 ljudi. Ali, ova granica je premašena u Lilu i to dva puta.

Na stadionu "Pjer-Moroa", koji je za potrebe Evropskog prvenstva pretvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << u dvoranu, 26.135 navijača je gledalo utakmicu osmine finala Evrobasketa između Francuske i Turske. Samo nekoliko dana kasnije rekord je ponovo oboren. Na polufinalni duel između Francuske i Španije došlo je 26.922 košarkaških zaljubljenika.

(foto: FIBA / Ciamillo - Castoria / Ciamillo)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.