U Kaćkoj šumi izložba 100 jelenskih rogova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kaćkoj šumi izložba "100 jelenskih rogova"

Izuzetno atraktivnom izložbom trofeja 100 jelenskih rogova u lovno-turustičkom centru „Kaćka šuma, Javno preduzeće „Vojvodinašume danas je prezentovalo delatnosti kojima se bavi.

Direktorka JP „Vojvodinašume Marta Takač tom prilikom je rekla da je namera da se u nastup „Vojvodinašuma na sajmovima LORIST doda određena doza atraktivnosti koju lokacija Kaćke šume poseduje.

"U okviru lovno-turustičkog centra 'Kaćka šuma' postavljeni su zasebni pultovi na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojima se obavlja prezentacija pojedinih delatnosti - šumarstva, lovstva, lovnog turizma, ribolova i svega onoga čime se bavimo", rekla je Takač.

Ona je naglasila da centralni deo te jedinstvene promocije predstavlja izložba trofeja „100 jelenskih rogova", na kojoj se mogu videti izuzetno vredni trofeji.

"Odavno smo imali ideju da na ovakav način predstvimo vrhunske trofeje jelenske divljači, ali nam ograničeni prostor na Novosadskom sajmu to nije omogućavao, pa su slične izložbe u okviru Sajma bile mnogo manje, a sad na otvorenom prostoru imamo mogucnost da predstavimo toliki broj trofeja", pojasnila je Takač.

Između ostalih, gosti na prezentaciji delatnosti „Vojvodinašuma" bili su učenici Srednje šumarske škole iz Kraljeva i studenti Šumarskog fakulteta u Beogradu koji su na licu mesta mogli da se upoznaju sa onim čime se to javno preduzeće bavi.

Rukovodilac službe lovstva i ribarstva Šumskog gazdinstva „Sombor Stanko Kosovac, rekao je da se na izložbi trofeja „100 jelenskih rogova" nalaze i izuzetno vredni trofeji koji „nose" čak i do 236 indeksnih poena.

"Iza svakog od ovih 100 trofeja stoji veliki rad zaposlenih u Vojvodinašumama, jer je neophodno uložiti mnogo truda da bi se odgojila jelenska divljač sa ovako kvalitetnim trofejnim rogovima. Najveći broj odstreljenih jedinki čiji se trofeji nalaze na izložbi starost je iznad 12 godina, a kvalitet i vrednost trofeja vidi se već na prvi pogled", istakao je Kosovac.

Na današnjem "„hepeningu" u organizaciji „Vojvodinašuma u Kaćkoj šumi pažnju velikog broja posetilaca privukla je i demonstracija streličarstva, a skoro svi prisutni su želeli da se okušaju u rukovanju lukom i strelom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.