U Beogradu otvoreno juniorsko prvenstvo Evrope u plivanju

Izvor: Blic, 06.Jul.2011, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu otvoreno juniorsko prvenstvo Evrope u plivanju

U Beogradu je svečano otvoreno juniorsko prvenstvo Evrope u plivanju, na kojem tokom petodnevnog takmičenja učestvuje više od 550 mladih plivača i plivačica iz 43 zemlje.

Na otvorenom bazenu SRC Tašmajdan Srbiju će predstavljati 17 takmičara, predvođenih talentovanim Velimirom Stjepanovićem.

"Čestitam Beogradu i Plivačkom savezu Srbije na odličnoj pripremi i organizaciji prvenstva. Ovo je samo još jedan dokaz da je Srbija dorasla da konkuriše i bude domaćin >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jednog od narednih seniorskih evropskih šampionata u plivanju", izjavio je predstavnik Evropske plivačke federacije (LEN) Jirži Kovalski.

Juniorski šampionat svečano je otvorio pomoćnik ministra za sport i omladinu Dragan Atanasov, a pored organizatora, predstavnika Plivačkog saveza Srbije i Ministartsva za omladinu i sport, ceremoniji su prisustvovali delegati LEN, kao i predstavnici grada Beograda, Olimpijskog komiteta Srbije, diplomatskog kora i ljubitelja plivanja.

Veličanstvenoj atmosferi otvaranja prvenstva doprineli su glasovi preko trideset mališana iz dečjeg hora "Čarolija", koji su otpevali himnu Srbije.

Vlada Srbije i Ministarstvo za omladinu i sport podržali su organizaciju ovako značajnog prvenstva, koje ima veliki uticaj na popularizaciju i unapređenje plivačkog sporta u našoj zemlji.

Ocenjuje se da je ovo samo još jedan stepenik da Plivački savez Srbije i naša zemlja uskoro organizuju i senirosko prvenstvo Evrope.

Najbrojniji tim na prvenstvu čini reprezentacija Velike Britanije sa 43 takmičara. Među favoritima su i reprezentativci iz Nemačke, Francuske i Mađarske.

Planirano je oko 1.463 starta plivača u indivudualnim nastupima i oko 106 štafeta.

Tokom Evropskog prvenstva u Beogradu angažovano je 145 volontera.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoreno juniorsko prvenstvo Evrope u plivanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2011

BEOGRAD -..U Beogradu je danas svečano otvoreno juniorsko prvenstvo Evrope u plivanju, na kojem tokom petodnevnog takmičenja učestvuje više od 550 mladih plivača i plivačica iz 43 zemlje...Na otvorenom bazenu SRC Tašmajdan Srbiju će predstavljati 17 takmičara, predvođenih talentovanim Velimirom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Juniori Evrope na Tašu

Izvor: RTS, 06.Jul.2011

U Beogradu je svečano otvoreno juniorsko prvenstvo Evrope u plivanju, na kojem tokom petodnevnog takmičenja učestvuje više od 550 mladih plivača i plivačica iz 43 zemlje. Ocenjuje se da je ovo samo još jedan stepenik da Plivački savez Srbije i naša zemlja uskoro organizuju i senirosko prvenstvo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.