Tužba protiv Valensije zbog šišmiša na grbu

Izvor: Radio 021, 21.Nov.2014, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužba protiv Valensije zbog šišmiša na grbu

Valensija se bori za sam vrh Primere, ali sada će svoju pažnju morati da usmeri na još jednu borbu – pravnu.

Kompanija "Di-Si komiks", koja je stoji iza popularnog strip-junaka i heroja sa velikog platna Betmena, pokreće tužbu protiv španskog fudbalskog kluba zbog slepog miša koji se nalazi na njihovom grbu.

Osnovni razlog tužbe: dva slepa miša, odnosno dva logoa koji prikazuju ovu životinju, liče jedan na drugi. "Di-Si komiks" se žalio telu koje se bavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << registracijom zaštitnih znakova na nivou Evropske unije.

Sporan je novi Valensijin grb, na kome je slepi miš prikazan sa podignutim krilima, što do sada nije bio slučaj.

Imajući u vidu da se slepi miš koristi u španskoj heraldici još od 13. veka, i da Valensija koristi slepog miša na grbu od 1919. godine (slepi miš je simbol grada), čini se da će "Di-Si komiksu" biti potrebani advokati sa nadljudskim sposobnostima da pobede u ovom slučaju.

Prvi strip o zaštitniku Gotama, legendarnom Mračnom Vitezu, izašao je 1940. godine.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.