Turska liga suspendovana na 7 dana

Izvor: B92, 06.Apr.2015, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska liga suspendovana na 7 dana

Turska fudbalska Superliga suspendovana je na nedelju dana zbog oružanog napada na autobus Fenerbahčea, prenosi Rojters.

Suspenzija stupa na snagu od utorka, pa će u ponedeljak biti odigran poslednji meč 26. kola Bešiktaš – Basakšehir.

Ova odluka doneta je posle sastanka rukovodstva lige sa ministrom sporta Turske Akifom Čagatajom Kilićem. Fenerbahče je zahtevao da se šampionat Turske prekine dok se ne pronađu počinioci napada.

Fener će bojkotovati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ligu dok se ne pronađu krivci. Napad, u kome je povređen vozač autobusa, dogodio se u subotu dok su se igrači vraćali u Istanbul posle pobedničkog gostovanja Rizesporu (5:1).

Napad se odigrao u subotu dok su se igrači vraćali u Istanbul posle pobedničkog gostovanja Rizesporu (5:1). Oni su iz grade Rize krenuli na aerodrom u susedni grad Trabzon. Napad su osudili turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i turski klubovi.

Poslednjih meseci vlada potpuni Haos u Turskoj gde je 21. novembra Marko Ivković ubijen nožem u sukobu navijača Crvene zvezde i Galatasaraja.

Pre nekoliko dana radikalni levičari oteli su turskog tužioca Mehmeta Selima Kiraza, a on je potom ubijen sa tri metka u glavu. Prilikom akcije oslobođenja ubijeni su i napadači.

Dan kasnije policija u Istanbulu je blizu glavne policijske stanice ubila ženu koja je nosila bombu, jedna osoba je uspela da pobegne, a tom prilikom povređen je policajac.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.