Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2021, 00:32

Turci hoće na Balkan: Fenerbahče kupuje Vardar

Ali Koč ne krije šta planira...

Vidi li se to svetlost na kraju tunela? Hoće li skopski Vardar krenuti putem isceljenja?

Ako je verovati turskim i makedonskim medijima nekadašnjem jugoslevskom velikanu ruku spasa mogao bi da pruži ni manje ni više do bogati gazda Fenerbahčea Ali Koč. Trofejni turski klub i njegov prvi čovek, naime, planiraju sa ulože novac u Vardar. Još nije definisano u kakvom bi obliku ta saradnja bila realizovana, ali kako tvrdi turski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Fanatik kontakti su već uspostavljeni.

Najzanimljivija opcija bilo bi potpuno preuzimanje (kupovina) Vardara od strane Fenera koji već duže vreme traga za filijalom. Ali Koč govorio je na tu temu potpuno otvoreno prethodnih nedelja...

"U našem sastavu je mnogo igrača koji nikada nisu dobili minute u seniorskom timu. To mora da se promeni. Zato smo rešili da kupimo klub u drugoj ili trećoj u kom bismo mogli da razvijamo mlađe fudbalere. Slanje na pozajmice nije uvek efikasno. Ne možemo da nateramo nekoga da koristi naše momke. Ali ako bismo imali još jedan klub pod potpunom kontrolom mogli bismo mnogo brže i bolje da razvijamo igrače", kazao je Koč jednom prilikom.

Kako su čelnici Fenera došli do zaključka da je Vardar pravi izbor ne navodi se, međutim izvesno da je tome mnogo doprinela činjenica da je klub u velikom padu, da je ispao iz elitnog ranga i značajno izgubio na vrednosti. Takođe ne treba zanemariti činjenicu da bi dolaskom na Balkan Turci svojom skauting mrežom pokrili kompletan region, a dobro je poznato koliko je talenata na ovom podneblju.

Neposredan povod da se Koč i Fener upuste u ovu priču, navodi Fanatik, jeste neodlučnost turske fudbalske asocijacije oko formiranja lige rezervista u kojoj bi istanbulski velikan mogao da forsira mlade igrače.

Vardar je nekadašnji šampion stare Jugoslavije (kasnije mu titula oduzeta odlukom Suda udruženog rada, a kao epilog afere Šajber) i ubedljivo najtrofejniji klub Makedonije od njene samostalnosti sa 11 titula šampiona. Međutim više od tri decenije skopski velikan daleko je od nekadašnjeg kvaliteta i stare slave.

Turci još pišu kako bi Ali Koč bio spreman da reguliše nemale dugove u koje je Vardar zapao.

Isti izvor na kraju podvlači kako je gazdi Fenera skopski klub zapao za oko još 2017. godine, kada je izbacio njegove Kanarince u plej-ofu za Ligu Evrope.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.