Izvor: MozzartSport.com, 28.Jun.2021, 22:48

Tur de Frans: Etapna pobeda Tima Merlijera ostala u senci brojnih padova

Matje van der Pul ostao vodeći u generalnom poretku

Prvu etapu Tur de Fransa obeležio je masovni pad, verovatno će kompletan Tur de Frans proteći u znaku tog pada, a trećeg dana padovi su opet bili neizbežni. U njima su učestvovali neki od najboljih biciklista današnjice. Zbog toga je trijumf belgijskog bicikliste Tima Merlijera donekle ostao u senci.

Tim Merlijer je imao sjajan finiš trke, koji mu je doneo pobedu u trećoj etapi, ali do promene >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u generalnom poretku nije došlo. Holanđanin Matje van der Pul vodi i posle trećeg dana takmičenja, a duplu pobedu je ostvario tim Alpesin-Finik. Merlijerov timski kolega Jasper Filipsen je završio kao drugoplasirani, a ovo je bila druga pobeda za Alpesin-Finik na ovom Tur de Fransu.

Belgijski vozač je do trijumfa stigao najboljom vožnjom u završnici, izleteo je kao metak iz polsednje krivine i pretekao Matjea van der Pula i Jaspera Filipsena, više ga niko nije mogao uhvatiti. Dok je grabio ga cilju i prvom mestu, iza njega su se sudarili Peter Segan i Kejleb Juen. A, pad su tokom trke imali i slovenački biciklista Primož Roglič i Gerent Tomas.

U ukupnom poretku Metje van der Pul vodi ukupnim vremenom 12:58.53, a pobednik prve etape, Julijan Alafilip, zaostaje za njim osam sekundi. Treći je Ričard Karapaz sa 31 sekundom zaostatka, a toliko za vodećim kaska i Vut van Art.

🎬 The double for Alpecin-Fenix! After 🇳🇱 @mathieuvdpoel yesterday, it's 🇧🇪 @MerlierTim who wins the 3rd stage in Brittany in a final marked by crashes.

⏩ Here are the highlights of the 3rd stage! pic.twitter.com/ikLwK3JrHU

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.